Реклама / Ads
21| 4888 |21.02.2010 НОВИНИ

Ив. Костов: Президентът говори дребнаво

.
Иван Костов
Ахмед Доган бил недосегаем, обяви още тъмносиният лидер и призова да се отговори на въпроса кой е предложил Алексей Петров да стане съветник в ДАНС.
 

Президентът Първанов прави политическа атака, коментира по БНР лидерът на ДСБ Иван Костов интервюто на Георги Първанов. Според съпредседателя на Синята коалиция президентът често се изразявал дребнаво. Костов призова правозащитните органи и прокуратурата да си свършат работата си и да тръгнат нагоре към недосегаемите. Сред тях тъмносиният лидер открои Ахмед Доган, но не пожела да назове други имена, защото това не било задача на политиците.

Президентският апел за отворяне на икономическите досиета на прехода бил опит за отклоняване на вниманието от досиетата на ДС. В тях се виждало, че службите са взели участие в създаването на организираната престъпност. Стопанските историци, а не политиците били в състояние да преценят това.

Костов осведоми, че са изпратени покани към бившия шеф на ДАНС и към други лица, свързани с Куйович. В парламентарната комисия искали да изяснят всичко за ДАНС, за да не се допускат повече нарушения.

Най-важният въпрос бил кой е предложил Алексей Петров да стане съветник в ДАНС. Разследването на кариерата му щяло да отговори на въпроса как се е стигнало до днешната ситуация. Когато един бивш сътрудник на VІ-то управление на ДС поиска среща с американския посланик, тонът свидетелства за високото ниво, на което той е бил. Да се направи карта на пипалата на мафията в държавните институции и съдебните органи, поиска Костов, тъй като тя била много важна за бъдещата битка с организираната престъпност.

Костов нямал намерения да остава председател на комисията за контрол на ДАНС, защото това била тежка работа.
Той не желаел да става част от правозащитната система, защото можело да изпусне някой важен политически старт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4489 |17.02.2010 Н. Младенов: За ПРО се водят разговори, не преговори . 49| 7210 |17.02.2010 Ив. Костов: Ал. Петров и Октоподът са епизоди в една дълга война . 35| 8071 |16.02.2010 Н. Филчев: Когато се говори за мафия, Костов е първият . 34| 6839 |14.02.2010 В. Сидеров: Костов да проговори за Трактора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads