Реклама / Ads
20| 6936 |13.04.2010 НОВИНИ

В. Сидеров: ДАНС е била използвана като силова бригада

.
Волен Сидеров
Имало достатъчно улики, че Алексей Петров бил замесен в престъпна дейност.
 

Комисията за контрол на ДАНС в парламента да установи как е бил назначен Алексей Петров, поиска по БНТ Волен Сидеров, който от тази седмица ще ръководи Парламентарната комисия за контрол на ДАНС. Досега комисията не била поискала от ръководството на ДАНС точна справка кога и при какви условия е станало назначаването му. Имало достатъчно улики, че той бил замесен в престъпна дейност. Как е било съчетавано това негово битие с битието на кадрови или некадрови служител на службите, попита лидерът на "Атака". Съдбата на събираните материали за злоупотреба с класифицирана информация ще е друг акцент в работата му, като ще се търси отговорност за изчезнали материали и документи.

Трябва да бъдат активизирани някои линии на контраразузнавателната дейност на ДАНС, защото там има доста какво да се прави по линия особено на панислямизма и пантюркизма, съобщи Сидеров. Смяната на ръководството на ДАНС давало знаци, че агенцията преставала да бъде инструмент за политически натиск и политически рекет. ДАНС била използвана като силова бригада, каза той, имайки предвид делото „Галерия”.

Сидеров обяви, че ще поиска и цялата документация по покушението срещу Огнян Стефанов, за да разбере защо цялото МВР и службите не могат да установят такова фрапиращо, тежко престъпление, с участието на много хора. Той призова за разследване на медийните босове.

Волен Сидеров добави, че национална стратегия в България по сигурността няма, а тя трябвало да включва всички геополитически обстоятелства, опасности и заплахи към страната ни, за да може Агенцията по сигурността да работи пълноценно. Ако нещо застрашава сигурността, независимо дали идва от Русия, САЩ, то трябва да бъде казано и докладвано на държавното ръководство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6186 |27.03.2010 В. Сидеров: Разследвайте медиите на Октопода . 6| 4564 |07.03.2010 В. Сидеров: Първанов опитва да скрие октопода . 29| 6168 |21.02.2010 В. Сидеров: Хамстера изпълнява мокрите поръчки на Трактора . 9| 5062 |18.02.2010 В. Сидеров: ДАНС повече е обслужвала Ал. Петров, отколкото обратното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads