Реклама / Ads
10| 3450 |20.04.2021 НОВИНИ

Пука му на менискуса… Кабинет писан на (оперирано) коляно

.
Някои странни предложения за министри изплуваха в горещото предложение на ГЕРБ за правителство. След толкова много размисли, които принудиха Борисов да излезе в отпуск, за да обмисли имената на спокойствие, в крайна сметка имаме двама реабилитирани министри и други двама с изключително спорна компетентност в секторите, които уж ще оглавят.
 

Годината е 2020. Горещо лято, горещи протести и рокади в кабинета “Борисов 3” в крайна сметка взеха “главите” на няколко лица. Поискани бяха оставките на трима министри – Горанов, Маринов и Караниколов, за да се опровергаят "внушенията, че са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски". Така на практика потвърди същите тези внушения. Горанов обаче изплува в предизборната кампания като стана ясно, че е участвал в изработването на партийната програма. Младен Маринов пък оглави листи, а сега е кандидат за министър на същото онова министерство, което напусна по принуда заради... подозрения за връзки с ДПС. 

 

Делян Добрев пък без много шум изчезна като име в обвинителния акт по делото “Белене”. Това стана след като прокуратурата внесе обвинителния акт в Специализирания наказателен съд в средата на февруари. Добрев бе привлечен в качеството си на обвиняем през 2016 г. по обвинения в безстопанственост около проекта АЕЦ “Белене” е причинила щети за държавата в размер на 500 милиона лева. Така и не стана ясно защо името на Делян Добрев е отпаднало, но очевидно това няма и значение, след като бившият председател на енергийната комисия в парламента е предложен да оглави цяло министерство. 

 

Спорно е още какъв капацитет в сферата на туризма е Любен Дилов - син. Дилов е писател, сценарист, журналист. Няма данни да е завършил образование в сферата на туризма, а освен това няма и ден опит в този сектор. Понеже обаче бил културтрегер и трудно можело да се надговори, а туризмът бил пропаганда (както каза Борисов), вероятно Дилов е добро предложение като част от кабинета "Митов". 


Истината обаче е друга - пред сектора има огромни предизвикателства, особено в условията на пандемия. Това е един от най-пострадалите браншове не само у нас, но и в Европа и света и би било редно компетентен човек да оглави това министерство. Уви... 

 

Калин Вельов пък е депутат едва от около година. Той влезе в парламента на магия и на няколко пъти бе на косъм да напусне 44-тото Народно събрание, но се задържа на позицията народен представител. Вельов е музикант с дългогодишен опит и добро образование в сферата.

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 74| 8148 |20.04.2021 Борисов обяви кабинета - стари муцуни, Калин Вельов и Дилов-син нови министри . 7| 3033 |19.04.2021 Мустафа Карадайъ: ДПС няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ и БСП . 37| 5064 |19.04.2021 От ”Има такъв народ” ще кажат, дали ще правят кабинет, като им връчат мандата . 18| 3516 |18.04.2021 „Маркет линкс“: Над 60% от българите искат смяна на посоката и кабинет анти-ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads