Реклама / Ads
5| 3076 |04.06.2023 НОВИНИ

Ал. Пулев: Изгражда се удобен параван, зад който стоят политически лидери, които крият дефицитите си

.
Източник: БГНЕС
От моя гледна точка, това което се случва в момента, е изграждането на един удобен параван, зад който са се скрили политически лидери, които крият собствените си дефицити.
 

Това заяви пред БНТ министърът на иновациите и растежа Александър Пулев във връзка с равносметката за работата на служебното правителство.

 

Запитан относно протестите срещу президента Румен Радев, Пулев коментира по следния начин:

"Не искам да говоря от името на политическите формации. От моя гледна точка, това което се случва в момента, е изграждането на един удобен параван, зад който са се скрили политически лидери, които крият собствените си дефицити. Напрежение от страна на президентската институция няма от моя гледна точка. Радев доста ясно направи едно резюме на всички неща, които целия народ чу в контекста на този злощастен запис. Оттук нататък, реакциите вече са политизирани силно. Не се борави с аргументация, хвърлят се едни кухи опорни точки, това е форма на пропаганда, която цели разделение", подчерта министърът.

 

Пулев отбеляза, че Планът за възстановяване и устойчивост е много важен финансов инструмент, който подпомага на хората да преодолеят каскадата от кризи.

"Искам да отбележа, че когато влязох в кабинета на 2 август, Планът към онзи момент беше една информационна черна дупка. Буквално. Проведох редица разговори с представители на гръбнака на българската икономика. Оказа се, че никой не знаеше, че този План работи. Буквално демократизирахме управлението на европейските средства. С моя екип в рамките на няколко месеца бяхме на терен, обиколихме цялата държава, заварихме 4 входирани за одобрение проекта, към настоящия момент има 11 хил. заявки в резултат на много активната кампания. Успях заедно с екипа да осигуря допълнителен ресурс в размер на 260 млн. лв. на база на огромния интерес и на база на добрата воля на екипа. Успяхме да осигурим доп. ресурс от още 100 млн. лева. Така ефективно увеличихме бюджета на почти 360 млн. лева", уточни той.

 

На въпрос може ли да се правят иновации и инвестиции, когато няма бюджет, Пулев отговори, че в момента има дефицит на отговорност от страна на парламентарно представените партии.

"Ефективното и прозрачно управление на европейските средства е изключително важно. Има и по-дългосрочна политика за насърчаване на инвестициите чрез инвестиции в икономически зони от ново поколение", каза още министърът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8802 |26.05.2023 Журналистът Асен Йорданов за Къро: Премахнат бе един изключително неудобен свидетел . 1| 4515 |11.05.2023 Започна изграждането на третия Практикер в София . 3| 2980 |22.04.2023 Министър Пулев: Създаваме цяла екосистема от индустриални зони . 1| 2634 |21.04.2023 ЕИБ: Бургас е на финалната права за изграждане на детска болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads