Реклама / Ads
1| 5151 |28.04.2009 НОВИНИ

Путин и Медведев приемат Станишев днес

.
Сергей Станишев Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
Споразумението за „Южен поток”, предложението от България за нов договор с „Газпром”, финансирането на АЕЦ „Белене”, съдбата на Бургас-Александруполис са сред централните теми на разговор и в двете срещи на премиера Станишев.
 

Продължава посещението на премиера Сергей Станишев в Москва. За 13:00 часа българско време е предвидена срещата между министър-председателя Сергей Станишев и председателя на правителството на Руската федерация Владимир Путин в Москва. 90 минути са предвидени за срещата, а споразумението „Южен поток” вероятно ще е сред акцентите на нея.
Срещата се чака с голям интерес и поради факта, че Путин не взе участие в енергийната среща в София, въпреки предварителната заявка за това.

В 17.00 часа пък трябва да се състои отложената от вчера среща между българския премиер и руския президент Дмитрий Медведев. Медведев я отложи, чез да дава обяснение за това.

Споразумението за „Южен поток”, предложението от България за нов договор с „Газпром”, финансирането на АЕЦ „Белене”, съдбата на Бургас-Александруполис са най-важните теми на разговор и в двете срещи на премиера Станишев.

Междувременно руският вестник „Известия” отбелязва днес, че Египет и България са се договорили за изграждането на транспортна система, която ще позволи да се извършва доставка на газ чрез газопровод или чрез танкери. Според София това ще помогне за намаляване на енергийната зависимост на ЕС от Русия. Очакванията са Египет да доставя най-малко един милиарда куб. метра в страната от 2011 година, според "Известия". Доставката на газ чрез тръбопроводи е възможна едва след свързването на Арабския газопровод с българската мрежа през Турция. Именно затова министър П. Димитров сочи, че ще бъде проучена възможността Арабският газопровод да бъде свързан с проекта „Набуко”. В момента той минава от Египет през Сирия, Йордания и Ливан, а през следващата година ще бъде свързан с газопреносните мрежи на Турция и Ирак, добавя „Известия”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5618 |27.04.2009 Кремъл отказа срещата със Станишев днес . 17| 5072 |26.04.2009 С. Станишев: С Русия сме свързани исторически и емоционално . 18| 6356 |26.04.2009 100 години затвор за Станишев, Доган и Симеон . 7| 5067 |24.04.2009 Станишев: Страната ни има важно стратегическо значение и не случайно е домакин на форума

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads