Реклама / Ads
1| 16161 |16.09.2022 НОВИНИ

Путин за първи път коментира офанзивата на Украйна - той каза: „Е, да видим как ще свърши“

.
Владимир Путин
Президентът Владимир Путин говори на пресконференция след срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество в Самарканд за войната в Украйна. Путин каза, че Русия, оказва се, напредва в Донбас За офанзивата на Украйна той каза: „Е, да видим как ще свърши...“
 

По-подробно за изказването на руския президент в Самарканд пише сайтът "Медуза", цитиран и от няколко украински медии.


За кантраофанзивата на Украйна


Киевските власти обявиха, че провеждат активна контранастъпателна операция. Е, да видим как ще се развие и как ще завърши. Не съм запознат с това, което Киев предлага като част от проекта за гаранция за сигурност на Украйна . Преговаряхме с властите в Киев, но те отказаха всички споразумения. Те обявиха, че ще търсят победата на бойното поле. Те просто сега се опитват да го направят. Преди началото на специалната военна операция говорихме за мерките за гарантиране сигурността на самата Русия. Но никой не сметна за необходимо да отговори на това.


За целите на специалната операция


Планът за специална военна операция не подлежи на корекция. Основната цел е освобождаването на цялата територия на Донбас. Нашите настъпателни действия в самия Донбас не спират. Движат се с бавни темпове, но последователно, постепенно руската армия завзема нови и нови територии. Ние не воюваме с пълна армия, ние воюваме с част от руската армия, договорна част. Ние не бързаме. Но всъщност промени няма. Основната задача остава непроменена и се изпълнява, каза още той.


За условията за мир


Относно условията на преговорите с Украйна. Първото условие е да са съгласни, но да не искат. Г-н Зеленски публично обяви, че не е готов и не иска да разговаря с Русия. Е, не е готово - няма нужда. Ердоган предлага среща със Зеленски през цялото време, от доста време. В това няма нищо лошо, турският президент има значителен принос за нормализирането на ситуацията.


За ударите по руска територия


В хода на специална военна операция виждаме опити за извършване на терористични актове, опити за увреждане на нашата гражданска инфраструктура. Ние сме доста резервирани в отговора си на това. Но за момента. Наскоро руските въоръжени сили нанесоха няколко чувствителни удара. Ще приемем, че това са предупредителни удари. Ако ситуацията се развие по този начин, отговорът ще бъде по-сериозен.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3373 |16.09.2022 Пред Путин и Ердоган Си Дзинпин призова за ”по-справедлив и разумен” международен ред . 0| 2681 |16.09.2022 За първи път от 30 години: Зебра се роди в Зоологическата градина в София . 0| 10312 |16.09.2022 Христо Грозев: Путин се готви за война, която да трае 4-5 години . 0| 5075 |15.09.2022 Путин в паника от пиянските изцепки на ”вътрешния си кръг” и висшето ръководство на Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads