Реклама / Ads
13| 3411 |13.12.2021 НОВИНИ

Путин: При разпад на Русия ще има много по-кървав конфликт между нашите народи от този в Югославия

.
Владимир Путин
В случай на разпадане на Русия последствията ще бъдат много по-драматични и по-кървави, отколкото в бивша Югославия, заяви руският президент Владимир Путин в интервю, излъчено по телевизионния канал ”Россия 1”.
 

"Категорично може да се каже, че ще се чувстваме много зле, бихме се борили да оцелеем, вместо да увеличаваме раждаемостта. Трагичният пример с Югославия показва, че ако минем през същото нещо и познавайки манталитета на нашия народ и не само на руснаците, но и на всички народи, живеещи в Русия, конфликтите биха били много по-опасни и по-кървави, отколкото в Югославия", заяви Путин.


Той добави, че е имало много външен натиск върху Русия през 90-те години и че страната е загубила голяма част от суверенитета си по това време.


"Имаше много инструменти за натиск, Русия беше доста слаба, зависеше от различни финансови инструменти и механизми, политически и вътрешни. Със съжаление може да се каже, че тогава Русия загуби по-голямата част от суверенитета си", каза Путин.


Руският президент припомни ситуацията през 1999 г., когато беше министър-председател.


"Що се отнася до загубата на суверенитет, аз го видях, когато бях министър-председател през 1999 г., когато след началото на нашите бойни действия в Северен Кавказ мисията на Международния валутен фонд (МВФ) поиска да спрем операциите", разкри Путин, предаде "Фокус".


Той добави, че е попитал какво общо има МВФ с операциите в Северен Кавказ и му е казано, че това ще има отрицателно въздействие върху икономиката.


"Твърдяхме, че укрепваме нашата държавност и следователно създаваме възможност за по-ефективна работа в икономическата сфера, но нашите аргументи бяха игнорирани", подчерта Путин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3485 |13.12.2021 Социоложката Мира Радева: Не очаквам новата власт да се разпадне утре . 8| 3181 |02.12.2021 Русия задържа трима украински шпиони. Единият планирал терористична атака . 10| 3016 |01.12.2021 Киев поиска от НАТО да наложи санкции на Русия . 5| 9029 |29.11.2021 Политологът В. Гарнизов: Важно е Петков и Василев да удържат парламентарната си група да не се разпадне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads