Реклама / Ads
9| 2695 |24.06.2024 НОВИНИ

CNN: Атаките в Дагестан тотално подкопаха репутацията на Путин

.
"Атаките в руската автономна република Дагестан подкопаха репутацията на Владимир Путин", коментира Си Ен Ен.
 

"Това е второто голямо терористично нападение в Русия за три месеца (атаката срещу концертната зала в Москва "Крокус Сити Хол" от края на март). Ето защо реномето на стопанина на Кремъл като лидер, който може да гарантира реда в най-голямата по територия държава в света, се разклати", отбеляза още телевизията от САЩ.

 

"Избликът на насилие стана в момент когато в Русия се възраждат междуетническите проблеми, разпалени и от мобилизацията на представители на етническите малцинства във връзка с войната, която Путин започна срещу Украйна на 24 февруари 2022 г. Голяма част от воюващите не са етнически руснаци", добави американската медия.

 

"Във вътрешнополитически план в този момент най-силното безпокойство на руския президент е избухването на сблъсък на етническа и/или религиозна основа. Той много се страхува в страната му да не избухне трета в историята на Руската федерация война в Кавказ (след Първата и Втората чеченски войни (1994 – 1996г.) и (1999 – 2009 г.)) и да се отвори още един фронт, който може да се превърне в пагубен и за така наречената Специална военна операция, и за неговата власт", посочи още Си Ен Ен.

 

Междувременно израелската медия мигнюз съобщи, че досега Путин не е направил обръщение към съгражданите си по повод на събитията в южната автономна  република.  





Днес говорителят на руския президент Дмитрий Песков в отговор на журналистически въпрос дали държавният глава ще коментира събитията в Дагестан каза: Президентът на Руската федерация Владимир Путин на този етап ще се въздържи от изявления.

 

Коментар направи председателят на Съвета на федерацията (горната камара на парламента) Валентина Матвиенко. "Тези атаки са планирани от чужди на Русия сили", заяви тя, цитирана от базираното в Еврейската държава издание.

 

Припомняме, че вчера бяха извършени атаки в столицата на Дагестан – Махачкала и град Дербент.

 

По последни данни жертвите на нападенията са най-малко 20.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2433 |24.06.2024 Охранителите на пловдивската болница, където почина британец излязоха чисти и без обвинение . 3| 2350 |24.06.2024 Доц. Киселова: ГЕРБ и ДПС могат да съставят правителство при малко игра с кворума . 12| 2583 |24.06.2024 Кирил Петков: Колкото и да скача Тошко срещу мен, само по-нисък става . 7| 8114 |24.06.2024 Проф. Касчиев: Нещо се е случило в АЕЦ „Козлодуй“. Има сериозен риск за служителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads