Реклама / Ads
0| 13216 |06.09.2022 НОВИНИ

Путин тренира 3-а световна в Далечния изток, искри хвърчат между участниците

.
Путин наблюдава учението с бинокъл...
Истински военни действия с бойни снаряди и ракети се провеждат на полигона Сергеевский в Приморския край на Далечния изток. Учението ”Восток 2022” е генерална репетиция за Трета световна война, смятат военни наблюдатели. На специалния наблюдателен пункт, охраняван от около двеста елитни бойци от Спецназ, присъства руският президент Владимир Путин.
 

Официални гости има и от страните, които участват в маневрите с над 50 000 бойци и командири. Те се ръководят от руския министър на отбраната Сергей Шойгу и шефът на Генералния щаб ген. Валерий Герасимов.

 

Участват части и подразделения от Азербайджан, Алжир, Армения, Беларус, Индия, Киргизстан, Китай, Монголия, Таджикистан и Русия, а също Казахстан, Лаос, Мианмар, Никарагуа и Сирия.

 

В заключителния етап ще се приложат всички видове оръжия, включително оперативно-тактически ракетни комплекси "Искандер-М". Основните цели са превземане на населено място с масиран удар с артилерия и авиация, както и преминаване в настъпление, а също и разгром на основната група войски на противника.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков информира медиите, че всичко преминава по план и пълен ред. В някои медии обаче се промъкна информация, че е възникнало напрежение между военни от Армения и Азербайджан, заради старата вражда около Нагорни Карабах.

 

Искри са прехвърчали и между участниците от Беларус и Казахстан, Индия и Китай.

В крайна сметка командванията са овладели положението.

 

Наблюдатели смятат, че с това мащабно учение Путин демонстрира пред Запада сила и мощ и прави заявка за следващия етап от войната в Украйна. Чуждите участници пък са му нужни, за да покаже на НАТО, че в евентуален конфликт, разполага със силни съюзници, които макар и разединени помежду си, могат да се обединят в обща военна цел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3618 |04.09.2022 Плевнелиев: Най-мощното оръжие на Путин е енергийния монопол, ”Газпром” трябва да бъде елиминиран . 0| 8564 |04.09.2022 Евгений Дайнов: Путин е напълно обсебен, като ония от романа ”Бесове” на Достоевски . 0| 3893 |03.09.2022 Путин награди с медал "За храброст" убиец-рецидивист, загинал в Украйна . 0| 2822 |03.09.2022 Михаил Горбачов ще бъде погребан днес в Москва без участието на Путин и обкръжението му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads