Реклама / Ads
5| 5575 |01.09.2009 НОВИНИ

Путин с ултиматум към България, Берлускони гостува през октомври

.
Борисов иска 3 месеца от Путин, Меркел похвали премиера за реформите в МВР и в съда.
 

Италианският премиер Силвио Берлускони ще направи официално посещение в България през октомври по покана на българският министър-председател Бойко Борисов.Те се срещнаха в Гданск на церемониите по отбелязването на 70-годишнината от началото на Втората Световна война. В родния град на Габриел Фаренхайт и на философа Артур Шопенхауер Борисов се здрависа още с германския канцлер Ангела Меркел, която го поздрави за реформите, направени от правителството на ГЕРБ в областта на съдебната система и вътрешния ред и го насърчи да продължи този процес във всички сфери, в които страната иска да ускори промените.

По-късно в Полша Бойко Борисов се срещна с руския си колега и бивш президент на федерацията Владимир Путин в полския Сопот, като двамата обсъдиха бъдещето на българо-руските взаимоотношения в областта на енергетиката. Руснакът явно беше изнервен от поведението на страната ни, която с години се бави по решенията за двустранни проекти в областта на енергетиката.

Бойко Борисов обясни на своя колега, че ще са му нужни между два и три месеца отсрочка, за да може екипът му да се запознае с детайлите по бъдещите споразумения, уговорени от предшественика му Сергей Станишев. Премиерът на Русия Владимир Путин от своя страна призова България възможно най-бързо да даде отговор за съвместните енергийни проекти, като не изключи възможността за отказ от един от тях.

„Ако поради някакви причини, вашето правителството разбере, че някой от проектите не е от интересите на България, то няма да има никакви проблеми в нашите отношения. Ние ще обсъждаме този проект, който тръгне. Ние ще намерим други проекти за сътрудничество”, каза Путин по време на среща с българския си колега Бойко Борисов в Полша.
„Единственото, което искаме, е да дадете отговор възможно най-бързо”, добави още Путин.

Борисов от своя страна контрира, че България няма никакъв проблем с газопровода Бургас-Александрополис и Южен поток, където трябвало да се помисли по-сериозно за предотвратяването на еко-щетите. Основната енигма за страната ни според Борисов идвала от построяването на АЕЦ-Белене и множеството въпросителни около бъдещето на проекта.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4916 |01.09.2009 Психопатка арестувана в България, държала деца в плен . 13| 5925 |30.08.2009 Путин бие Борисов 10:3 по забранени думи . 11| 10855 |28.08.2009 Б. Борисов: С Путин ще говорим като хора с черни колани . 9| 8326 |25.07.2009 Песньовка за Путин взриви интернет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads