Реклама / Ads
9| 3486 |05.04.2023 НОВИНИ

Радан Кънев категоричен: Купуване на гласове в такива мащаби като на изборите на 2 април не е имало

.
„Купуване на гласове в такива мащаби като на изборите на 2 април не е имало досега. И според мен именно заради това не е възможна коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ“. Това каза за предаването „Лице в лице“ евродепутатът Радан Кънев от „Демократична България“.
 

„Ако един кандидат е купувал гласове със свои пари, той трябва, с извинение за грубия израз, да ги избие в рамките на мандата – трябва да осигури кражби, които да надвишат милионите, похарчени за купуване на гласове. Но това дори не е обичайният случай – обичайно зад кандидата, за когото се купуват гласове, стои олигархията, мафията, стои организираната престъпност. И тези хора си чакат рестото.

 

Това се овъзмездява с корупция с беззаконие, с липса на преследване срещу организираната престъпност. Купуването на гласове означава толерантност към корупцията и организирана престъпност в рамките на националното управление. Хората, които гласуваха за хартиената бюлетина, това искаха и това получиха“, коментира евродепутатът.

 

На въпроса защо все още няма единна позиция на коалицията ПП-ДБ относно предложението на лидера на ГЕРБ за коалиция за съставяне на редовен кабинет Кънев отговори, че такава ще има до края на седмицата.

 

"Моето лично мнение, че коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ не е възможна. Причината е, че в предизборната кампания те са обещавали да не се коалират с партията на Борисов и определи като "клюки" твърденията, че хора от ДБ биха подкрепили правителство на ГЕРБ.

 

И обясни, че отговорността за преговори за правителство е на лидерите, защото "те не падат от небето".

 

"Протегнатите ръце на Борисов към президента и "Възраждане" доста ме разтревожиха. Това не е отговорна позиция, ако иска да се прави формула, която да реализира икономически политики, обясни още той. 

 

Трябва да спрем да мълчим пред възхода на "Възраждане", който бе предвидим и е пряка последица от неуспеха на останалите политически партии да направят правителство, каза още той. И обясни, че политическата криза е започнала през лятото на 2020 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2950 |03.04.2023 Евгений Кънев: Политическата нестабилност влошава инвестиционната среда . 27| 4590 |16.03.2023 Иван Костов категоричен: Вероятността държавата да фалира е под 1% . 8| 8140 |16.03.2023 Евгений Кънев: Притеснително е, че няма информация за приходите в бюджета. Това е липсващият слон в стаятa . 0| 10857 |13.03.2023 Как бързо да премахнем страданията?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads