Реклама / Ads
79| 25305 |24.01.2022 ПОЛИТИКА

Радетели на руско-българската дружба: Лавров с любовница и пари на олигарх, Милер – герой на труда

.
Алексей Милер
Лавров, който ни гони от НАТО, живее с пари на олигарх и вози любовницата си навсякъде, пише pravda.com. Руски журналисти твърдят, че руският външен министър Сергей Лавров има любовница от почти 20 години, която влияе върху делата на руското външно министерство и вземането на решения, влияещи на цялата страна, дори на други държави.
 

Така е и сега, когато Лавров преговаря с представители на НАТО, САЩ и ЕС. Вероятно и настояването България да се раздели с НАТО е минало през обсъждане със Светлана Полякова, отколешната тръпка на Лавров.

 

Любовницата на Лавров, според различни източници, има голямо влияние в руското външно министерство и заради нея дори се кадрува - няколко чиновници са били уволнени. В същото време жената се занимава с актьорско майсторство и работи във филмовата индустрия. Светлана Полякова притежава голям автопарк и много недвижими имоти, а доведената дъщеря на Лавров Полина Полякова е закупила луксозни имоти в Лондон за 4,4 милиона паунда, когато е била на 21 години.

 

Съобщава се също, че Полякова и дъщеря й, както и предполагаемата свекърва на Лавров, често го придружават при международни официални посещения в чужбина. Жените нямат длъжности в руското външно министерство, но пътуват с руската делегация на държавни разноски и посочват дипломатически срещи като цел на посещенията си.


.
Светлана Полякова и Сергей Лавров                  Колаж: Правда

 

Освен това те почиват в имения и ползват яхти на олигарха Олег Дерипаска в чужбина и Русия. Дерипаска е най.близкият на президента Владимир Путин руски милиардер. Разследващите смятат, че Лавров лобира за интересите на Дерипаска във властта. (През април 2007 г. Дерипаска закупува 30% от „Strabag“, Австрия – 6-а по големина строителна компания в Европа, която в България има сериозни позиции, включително и като спонсор на футболния „Левски“) По-специално е помогнал на Дерипаска да получи американска виза. Той подкрепя и бизнес интереси на Дерипаска в Гвинея, където олигархът има производствена база, а в Ямайка осигурява инвестиции в алуминиев оксид за компанията „Русал“. Лавров нарича западните санкции срещу компаниите на Дерипаска „русофобия, подобна на геноцид“.

 

Лавров отдавна настоява пред САЩ да извадят Дерипаска от санкционираните по закона „Магнитски“. Съдът в окръг Колумбия, САЩ категорично отхвърли това предложение. „Форбс“ изчислява, че от санкциите Дерипаска е претърпял загуби за около 7,5 млрд долара.

 

***

 

Алексей Милер, императорът на Газпром

 

Газпром е една от причините за газовата криза в Европа. Чрез доставките на синьо гориво и стартирането на Северен поток-2 Кремъл оказва натиск по време на преговорите с НАТО, САЩ и ЕС, включително и искането България и Румъния да напуснат Евроатлантическия блок, както е било до 1997 г.

 

Шеф на Газпром е Алексей Милер, близък другар на Путин.

 

Преди дни руският президент Владимир Путин награди шефа на "Газпром" Алексей Милер със званието "Герой на труда на Руската федерация“. В Указа на държавния глава пише: "За специални трудови заслуги към държавата и народа се присъжда званието Герой на труда на Руската федерация на Алексей Борисович Милер, председател на управителния съвет, заместник-председател на съвета на директорите на "Газпром", Санкт Петербург".

Агенция "Новости" обвързва високите цени на природния газ и с неяснотите за пускането на реалните доставки по изградения вече "Северен поток - 2". Русия от месеци играе с количествата, доставяни за Европа, като изпълнява само дългосрочните договори, а е ограничила доставките за краткосрочните такива и на свободния пазар.

 

През 2014 г. ръководителите на „Роснефт“ и „Газпром“ Игор Сечин и Алексей Милер влязоха в черния списък на руснаците, по отношение на които Европейският съюз въвежда финансови и визови санкции. Техните задгранични активи са замразени в отговор на действията на Русия в Крим. Освен това на ръководителите на най-големите държавни компании ще бъде забранено влизането в ЕС.

 

Няма точна информация за финансовото благосъстояние на Героя на труда Милер. През 2014 г. депутатът от Държавната дума Валери Рашкин каза от парламентарната трибуна, че страната плаща на Милер 2,2 милиона рубли на ден. Това прави по около 29 000 долара на ден! Това е преди 7 години. В момента, според някои източници, Милер получава двойна сума на ден, а освен това годишната му премия е в размер на около 10 млн долара.

 

За сравнение миналата година президентът Путин наградил със званието „Герой на труда“ тракторист от Ростовска област. Попитал го каква заплата получава. 24 000 рубли, отвърнал човека. Това са 315 долара на месец или по десетина долара на ден. Двама събратя по златна трудова звезда...

 

Справедлив е руският президент. Но да оставим парите. Милер вече има специални привилегии: може да пътува безплатно в градския транспорт, да му инсталират домашен телефон без ред, има право и на един пластмасов безплатен зъб, както и да почива в санаториум на специални цени. Тези облаги ще се прибавят и към пенсията му.

 

Да обобщим: Сергей Лавров ни гони от НАТО, а Алексей Милер ни продава най-скъпия газ. Двама истински радетели за българо-руска дружба…

 

По материали от руските медии

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 111| 19127 |23.01.2022 Генерал Павлюк от Източна Украйна: Украинците са готови да разкъсат руснаците с голи ръце . 6| 10178 |23.01.2022 Мая Манолова: Социалното министерство пести от пенсионерите, а прахосва за бонуси . 51| 10045 |20.01.2022 Игор Федик за Фрог нюз от Киев: Въоръжаването на Украйна е отговорът на Запада на руските ултиматуми . 13| 7026 |19.01.2022 Експерт за С. Македония: Бизнесът и транспортът са по-важни от подялбата на царе, войводи и въстания. Но?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads