Реклама / Ads
4| 4089 |27.10.2017 НОВИНИ

Радев: Мотивираните млади хора са решаващ фактор за привличането на инвестиции

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
”Като предстоящ председател на Съвета на Европейския съюз България осъзнава колко важно е справедливото и ефективно разпределение на европейските средства и формулирането на бъдещата Многогодишна финансова рамка.
 

Ще работим заедно с Европейската комисия за намирането на най-добрия компромис, като отчитаме растящите нужди от повече средства в ключови сфери", заяви президентът Румен Радев, който се срещна днес на „Дондуков“ 2 с европейския комисар по въпросите на бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер.

 

„Кохезионната политика е жизненоважна за Източна Европа и България, ако искаме да видим Европа стабилна, сигурна и силна на глобалната сцена. Инвестициите в конвергенцията и в развитието на по-бедните райони стабилизират целия Съюз и носят значими икономически ползи и за страните, които са нетни платци в ЕС“, заяви Румен Радев.

 

Държавният глава и Гюнтер Йотингер се съгласиха, че именно чрез ефективна кохезионна политика, съвместни инвестиции и дългосрочно бюджетиране в рамките на ЕС ще се постигне ефективна конвергенция на икономиките на държавите членки.

 

„Председателството е уникален шанс България да бъде представена отвъд формалния дневен ред и заседанията на Съвета от гледна точка на нейната богата култура, туризъм, индустрия, земеделие. Заинтересовани представители както от публичната сфера, така и от бизнеса ще имат шанс да опознаят истински вашата държава“, заяви комисар Йотингер и добави, че началото на 2018 г. ще бъде ключов момент за преговорите как европейските средства да се изразходват максимално ефективно и с най-голяма добавена стойност.

 

По време на срещата президентът призова в бъдещата Многогодишна финансова рамка на ЕС да бъдат предвидени програми за стимулиране на развитието на човешкия капитал, научноизследователската и развойната дейност в по-слабо развитите региони на Европейския съюз.

 

"Не само инфраструктурата, но и мотивираните и квалифицирани млади хора, които търсят перспектива в своите страни, са решаващ фактор за привличането на повече инвестиции и ускоряването на икономическия растеж в изоставащите в своето икономическо развитие региони", каза още Румен Радев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4230 |26.10.2017 Румен Радев: Има напрежение в сектор ”Сигурност”, а политическите реакции са неадекватни . 1| 4092 |20.10.2017 Валентин Радев: Оградата по границата не се засекретява заради нередностите . 1| 3947 |18.10.2017 Валентин Радев: Много групи у нас се саморадикализират . 0| 3844 |16.10.2017 Радев: Бъдещите европейски сили не може да заместят НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads