Реклама / Ads
2| 3605 |27.05.2021 НОВИНИ

Радев: Огромен проблем виси над националната ни сигурност, когато ДАНС обслужва определени партии и личности

.
Румен Радев Източник: Facebook
Не искам на този прекрасен празник да коментирам вътрешнополитически теми. Новото ръководство на ДАНС ще си докаже своите качества с работа и дейност. Но видяхте какъв огромен проблем се беше появил за България и националната ни сигурност, когато ДАНС обслужва определени партии и личности. Затова стигнахме до тук – да нямаме никакви резултати в борбата с корупцията във високите етажи на властта. Години наред чужди шпиони действат из България. Това е затваряне на очите за огромни нарушения и корупционни скандали.
 

Това заяви пред журналисти Президентът Румен Радев.  

 

В отношенията си с Република Северна Македония нямаме нужда от никакви посредници. Всичко зависи от откровен диалог, базиран на историческите документи. Вярната стъпка е една – в София за двустранен диалог. Трябва да търсим устойчиво решение“, отсече той.

 

Радев каза, че не му е докладвано, че Бойко Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация. „По закон всички министри придобиват със своето назначаване достъп до класифицирана информация“, каза Радев ипродължи с впечатленията си от визитата при папа Франциск по повод 24 май в Рим:

 

„Той е много навътре със съвременните процеси. По-интересното в разговора беше, че освен бича, който го има в държавните ръководства, той сподели и думите на баба си, която за първи път го е открила към българското кисело мляко, но му е казала също, че дяволът влиза в дома на човека през джоба му.“   

 

„С него продължихме да обменяме мисли в различни области. Не само политика. Посланието на папата към българския народ е за здраве, благополучие и просвета. Той има желание нашите църкви да се сближават още повече. Важен знак за ролята и мястото на България в световното културно пространство е приемането на българска делегация всяка година на 24 май“, продължи Радев разказа си за срещата с папа Франциск.  

 

Беше символ и това, което подарих на папата. Една композиция с много силен заряд на обединяваща символика“, поясни държавният глава.

 

Припомняме, че по-рано днес президентът Радев подари на папа Франциск икона домашен триптих от Тревненската школа. На нея е изобразена Света Богородица със светци пазители на дома. Има символи на християнското изкуство, използвани от католическата общност у нас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3331 |27.05.2021 Експерти: Някой иска непременно да има проблем между България и РСМ . 2| 3084 |26.05.2021 Радев: Съвместното ни пътуване е прекрасен повод да подновим диалога между България и РСМ . 21| 4095 |25.05.2021 Румен Радев: Не можеш да прихващаш самолет и да го накараш да кацне, защото имаш политически противник на борда . 4| 3026 |25.05.2021 Румен Радев: Нуждаем се и от стимули за възстановяване на работата на важни сектори в икономиката и особено в туризма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads