Реклама / Ads
2| 4240 |21.11.2016 НОВИНИ

Радев оставя Плевнелиев да реди сам служебен кабинет

.
”Поздравление за огромното доверие, което получихте от българските граждани”. С тези думи председателят на Народното събрание и загубилият кандидат за президент на ГЕРБ Цецка Цачева се обърна към новоизбраните президент и вицепрезидент ген. Румен Радев и Илияна Йотова по време на церемонията по връчването на решението на Централната избирателна комисия за избора им.
 
Разликата между Цачева и Пламен Манушев и независимите, подкрепени от БСП ген. Румен Радев и Илияна Йотова, бе над 23%, като за Радев бяха гласували 2 063 032 милиона българи.

„Още веднъж поздравления за победата. Вярвам, че няма да пожалите сили и енергия, за да отговорите на това доверие с мъдри и държавнически решения в интерес на българските граждани“, каза Цачева и поздрави ЦИК за огромната работа, която според нея е добре свършена.

„Служебният кабинет е изключителна отговорност на президента Плевнелиев.Така е по Конституция“, заяви Радев и посочи, че разчита на опита на настоящия държавен глава.

Така Радев отговори на премиера в оставка Бойко Борисов, който посочи, че е редно Радев също да участва в реденето на новия кабинет, при положение, че не се сформира правителство в рамките на този парламент.

"Политическа криза в България няма". Това заяви след връчването на решението новоизбраният президент. По думите му в момента тече нормална конституционна процедура. „Няма място за драматизация. Изходите са два – или ще бъде съставен кабинет в рамките на настоящия парламент или очакваме назначаване на служебно правителство и предсрочни парламентарни избори“, коментира той.

"Ще работя и ще отдам своите сили и енергия за демократична и просперираща България", посочи още бившият главнокомандващ на ВВС.

"Връченият ми мандат на мен и на г-жа Йотова е израз не само на признание за резултата от тези избори. Това е изключително отговорен и задължаващ акт. Искам да ви уверя, че ще работя и ще отдадем своите сили и енергия за демократична и просперираща България. Благодаря на всички“, заяви ген. Румен Радев.

Той посочи и че ще инициира срещи за обсъждане на вариантите за въвеждане на мажоритарната избирателна система, каквото поискаха 2,5 милиона българи, гласували на референдума на Слави Трифонов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3832 |21.11.2016 Цачева води церемония за официалните резултати от победата на Радев . 8| 14505 |19.11.2016 Проф. Слатински дава съвети на Първата дама и ген. Радев . 4| 10071 |18.11.2016 Моника Маковей готова да помага на президента Радев срещу корупцията . 1| 4421 |17.11.2016 Руският патриарх поздрави президента ген. Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads