Реклама / Ads
0| 5700 |13.09.2023 НОВИНИ

Радев откри още един пилон - този в Ямбол

.
Откриването на дълги пилони с българското знаме се превръща в запазена марка за президента Румен Радев, който изглежда само си търси повод, за да произнесе поредното патриотично слово и да нарочи част от обществото като безродници. Този път държавният глава е в Ямбол, за да открие 55-метров пилон с трибагреника, за чиято спорна законност вече писахме. 
 

За поставянето на пилона и издигането на трибагреника община Ямбол обяви дарителска кампания, подобно на инициативата за пилона на Рожен. Още през юли писахме, че пилонът, който се издигна на територията на парк “Боровец”, без обаче да има действащ подробен устройствен план. ПУП-ът всъщност е важен документ, защото урегулира по изцяло нов начин територията на парка и нейното предназначение, както и имотите, които се обособяват там и нещата, които се строят. Спорният ПУП за парк “Боровец” се оспорва в Административния съд в Ямбол.

 

Наложена е и забрана с решение на общинския съвет в Ямбол от 2019 г. за поставяне на преместваеми обекти до приемане на действащ ПУП. Без ПУП и с влязла в сила забрана, на практика извършените строително-монтажни работи с цел изграждане на фундамента, са… незаконни.

 

Окръжната прокуратура в Ямбол обаче отказва да образува наказателно производство с мотив, че липсват данни за престъпление. 

 

Решението е обжалвано пред Апелативната прокуратура в Бургас, която намира сигналите за основателни и отменя решението на по-долна инстанция. Как обаче пилонът е изграден и открит с фанфари - не е ясно. РДНСК-Ямбол също имат становище, че става дума именно за строителство, а не за преместваем обект.

 

"На Рожен, на Шипка и Петрова нива и навред из страната усещам едно просветлено и искрено желание в хората да отхвърлят натрапвания комплекс за малоценност, на чувството за обреченост, на внушението, че някой друг решава вместо нас. Усещам го и тук, където и да ни отведат ветровете на живота, на каквито и каузи да отдадем нашите сили, винаги ще ни свързва нишка в бяло, зелено и червено", заяви президентът Румен Радев.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4850 |13.09.2023 Румънските военни са открили отломки, за които се предполага, че са от руски дрон . 44| 13191 |13.09.2023 Партията на президента Радев вече провежда „специална военна операция“ на територията . 1| 4912 |13.09.2023 Почина Ставри Калинов - един от най-известните ни художници . 21| 10997 |13.09.2023 Явор Божанков: България е единствената страна в Европа, която не е замразила каквито и да е било руски активи
Реклама / Ads