Реклама / Ads
1| 2155 |13.09.2024 НОВИНИ

Радев: Правителството на Северна Македония все още не е напуснало предизборната реторика

.
Държавният глава Румен Радев Източник: БГНЕС
"Очаквам, че изявеното желание за диалог от страна на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска, ще се превърне в последователна политика."
 

Това заяви пред репортери държавният глава Румен Радев, който направи демонстрационен полет от авиобаза "Граф Игнатиево" на изтребител F-16.

 

"Очакваме Република Северна Македония да изпълни всички ангажименти, които е поела пред нас на двустранна основа и пред Европейския съюз, за да може пълноценно да градим нашите взаимоотношения", каза още той.





Според него правителството на Северна Македония още не е напуснало предизборната реторика.

 

„Нека се успокоят страстите и се върнат към реализма, а той е много ясен – нашите отношения ще продължат да се градят на основата на сключените споразумения и заключения на Съвета на Европейския съюз“, категоричен бе Радев. По думите му музиката и културата са сфери, които сближават, и България винаги е била отворена за диалог със Северна Македония.

 

„България очаква този диалог не само да спомага за нашето културно сближаване, да даде тласък на икономическото сътрудничество и туризма, но и с него да се решат най-сетне отворените проблеми между нас“, допълни Радев. Той коментира, че ангажирането на ръководството на югозападната ни съседка с Коридор № 8 ще бъде ясен показател за реалните европейски амбиции на Република Северна Македония за повече свързаност и сигурност в региона.

 




Припомняме, че държавният глава Румен Радев ще се срещне днес в София с президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова. От кабинета на президента в Скопие също съобщиха вчера, че Гордана Силяновска-Давкова ще посети България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2635 |13.09.2024 Антични амфори, монети, вази и купи са иззети по време на спецакция в Нови пазар . 0| 2140 |13.09.2024 Расте броят на жертвите на опустошителния ураган "Яги" във Виетнам . 5| 23946 |13.09.2024 Красен Станчев: Когато влезем в еврозоната, минималните задължителни резерви ще паднат и ще се освободи ресурс на банките . 2| 2377 |13.09.2024 Проучване: Мнозинството германци подкрепят въвеждането на по-строги правила по границите на страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads