Реклама / Ads
7| 4280 |21.09.2023 НОВИНИ

Радев предпочел да се срещне с външния министър на Саудитска Арабия

.
България има интерес към алтернативни доставки на суров петрол след изтичането на дерогацията за внос на петрол от Русия. Това стана ясно по време на срещата между президента Румен Радев и министъра на външните работи на Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархад ал Сауд.
 

Новината за срещата между Радев и саудитския външен министър идва, след като стана ясно, че българският държавен глава е отсъствал от разговорите с украинския президент Володимир Зеленски, председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен и румънския президент Клаус Йоханис.

 

Радев и министъра на външните работи на Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархад ал Сауд обсъдиха сътрудничеството на България и Саудитска Арабия в икономиката, енергетиката и високите технологии. В хода на разговора бе подчертан и интересът на двете страни от сътрудничество в областите на научните изследвания и на отбраната. Провеждането на първото заседание на Смесения комитет за икономическо сътрудничество между България и Саудитска Арабия ще даде възможност за набелязване на конкретни области и проекти от взаимен интерес, бе подчертано по време на срещата.

 

В САЩ българският президент Румен Радев се среща и с президента на Република Корея Юн Сук Йол, в рамките на посещението си в Ню Йорк при участие в 78-ата сесия на Общото събрание на ООН.


България и Република Корея имат отлични двустранни отношения, бързо развиващо се икономическо и инвестиционно сътрудничество, както и потенциал за последващо разширяване на партньорството в индустрията и високите технологии. Президентът Радев изрази и интереса на страната ни за засилване на партньорството с Република Корея в областта на отбраната и отбранителните системи и технологии. Румен Радев покани Юн Сук Йол да посети страната ни за последващо развитие на политическия диалог и на двустранното сътрудничество.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4206 |21.09.2023 Мартин Димитров: Ще има квоти и срокове за внос на украински стоки . 2| 5452 |21.09.2023 Спипаха пиян до козирката шофьор с 3,89 промила в София . 3| 4433 |21.09.2023 Тръмп увери, че ако бъде избран отново за държавен глава, ще изпрати на границата с Мексико хиляди войници . 7| 4297 |21.09.2023 Протест пред МС: “Възраждане” искат оставката на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads