Реклама / Ads
33| 8608 |07.10.2021 НОВИНИ

Радев: Аз съм човек на дълга. Претенцията, че са герои, оставям на други

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
Аз съм човек на дълга. Претенцията, че са герои, оставям на други. Така президентът Румен Радев отговори на критиките на опонента си Лозан Панов, че е „фалшив герой“.
 

Държавният глава очаква толерантна кампания, в която да бъдат водещи идеите, а не компроматите. „Всеки да има възможност да изяви себе си, да представи кой е, за какво се бори и как ще се бори, да се изяви на сцената“, обясни държавният глава.

 

„Моят дебат е с българските граждани. Водя го през целия си мандат и винаги съм бил на тяхна страна. Интересен ми е дебатът с всички кандидати за президенти, защото и те са български граждани“, отбеляза той.



Във връзка с разследването Pandora Papres Румен Радев коментира: „Моите очаквания са българските служби да работят така, че в България да не остават неразкрити кутии на „Пандора“. Възстановяването на стабилността минава през това българските граждани да научават от нашите служби, а не от чужбина за нарушаваните ни закони“.

 

Държавният глава коментира и темата с високите цени на тока: „Видяхте ли тази сутрин енергийната карта на Европа? Публикуват я всеки ден. Това е световен и остър европейски проблем. Цяла стара Европа вече е в черно. Цените са скандални. Отиват над 300 евро за мегаватчаст. Вижте цените в България - 187 евро. Заедно с Полша и Румъния, ние сме в най-ниския сегмент. Но кризата ще продължава, тя е просто световна тенденция“.

 

„Какво правим? Трябваше да задавате този въпрос през изминалите 12 години. Какво направиха предишните управляващи, за да решат в перспектива тази очертала се криза в енергетиката, а не с безхаберие да нокаутират системата и да я оплитат в схеми“, попита президентът.



„Искам да поздравя служебното правителство, че в този труден момент продължава с мерките, продължава да подкрепя българския бизнес. Знаете много добре как бяха либерализирани цените за бизнеса, без да се подготвят малките и средни предприятия. Те просто бяха хвърлени в една среда, в една борса, където имат достъп само големите със съмнителни правила. Това удари най-много малкия и среден бизнес. Правителството вече въвежда мерки в подкрепа именно на тези предприятия. Над 265 хил. от тях ще бъдат подкрепени с облекчения, свързани с цената на тока - с от 15 до 30 лв. на мегаватчас. Битовите потребители са на контролиран пазар, но вторично към тях повишението е чрез цените на всички стоки, продукти и услуги“, обясни Радев.

 

Що се отнася до намаляването на ДДС за храните, президентът заяви, че според правителството то трябва да се запази до отшумяване на кризата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3313 |04.10.2021 Радев: В диалога със Скопие отстояваме ценностите на ЕС . 9| 4496 |02.10.2021 Проф. Дичев: Ректорът е мек човек, самата му академична длъжност предполага консенсус, няма власт . 20| 21761 |01.10.2021 Борисов със злъчен отговор към Радев: Той е все под пола с баджанаци . 5| 3747 |01.10.2021 Проф. Дичев: Риториката на българския политик често прилича на тази на обикновения човек след две ракии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads