Реклама / Ads
5| 4790 |25.08.2018 НОВИНИ

Радев на Шипка: Тук отново сте хиляди, строшавате на клеветата зъбът

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
Вече 141 години българите гледаме към този връх с преклонение. Но никой не ще го рече по-добре от Вазов - ”див чутовен връх”, където български и руски храбреци оставиха костите си, за да възкръсне България.
 

Това каза в словото си днес на връх Шипка президентът Румен Радев, който участва в националните тържества по повод отбелязването на 141-годишнината от Шипченската епопея.

 

По думите на държавния глава и днес хиляди сънародници са тук, на този връх, за да си припомним как от кървавия мъх е разцъфтял най-светлият национален идеал, отбелязва Новини. бг.  Според президента през последните десетилетия е било сторено немалко, за да се изтрие и пренапише тази история в услуга на политическите шарлатани от ново време. Но както преди няколко месеца - сред мартенския сняг, тук отново сте хиляди, посочи президентът, и както Вазов казва, с вашето присъствие на този легендарен връх, вие строшавате "на клеветата зъбът".

 

Хиляди се събраха днес на връх Шипка, за да отбележат годишнината от героичната Шипченска епопея. Сред официалните гости, наред с президента, бяха заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, политици, народни представители, кметове, общественици.

 

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили прие почетния строй на Националната гвардейска част и положи венец пред Паметника на свободата. По-рано днес Радев се включи в туристическия поход към връх Шипка с едночасов преход рамо до рамо с посетителите на тържествата.

 

На Паметника на свободата архиерейският наместник на Габровската епархия протойерей Руслан Личев, в съслужие с габровски свещеници, отслужи заупокойна панихида в памет на героите, загинали за свободата на България.

В 20,45 часа държавният глава ще приеме почетния строй на Националната гвардейска част на площад "Възраждане" в Габрово и ще произнесе слово в прослава на героите, загинали за свободата на Отечеството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4428 |15.08.2018 Иванчева отново с белезници в съда . 8| 6696 |13.08.2018 ”Гражданска отговорност” отново поскъпва шоково . 7| 4893 |12.08.2018 Радев: Излишъкът се харчи по неясни механизми . 1| 4777 |09.08.2018 Български военни отново пазят границата ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads