Реклама / Ads
4| 3935 |18.10.2023 НОВИНИ

Радев не започнал войната между “Дондуков” 1 и “Дондуков” 2. Пак заговори за записа

.
Не аз, а управляващите в момента започнаха и обявиха война на президентската институция. Именно в този запис, още преди да са получили властта. Всички тези красиви опорки, зад които се прикрива в момента управлението - всъщност отзад виждаме тъмните идеи от тъмния сценарий на записа.
 

Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев по повод новата порция напрежение между “Дондуков” 1 и “Дондуков” 2.

 

Повод за престрелките стана новината за съкратените служители в държавната администрация по време на служебното правителство. Кабинетът “Денков” разпространи справка за периода август 2022 - юни 2023 г., според която са били освободени повече от 13 200 служители от различни министерства.

Бившият служебен премиер Гълъб Донев, който сега е началник на кабинета на президента Радев, излезе с писмена позиция, в която определи данните като неверни и манипулативни.

 

"Няма как да бъда част от този сценарий, нито ще допусна президентската институция да бъде заложник на някакви тъмни интереси", категоричен бе Радев в отговор на новите престрелки.

 

По думите му диалогът е необходимост, но той следва да има за цел отстояването на националния интерес, сигурността и благосъстоянието на обществото ни.


"В момента те зоват за диалог, но всъщност всички виждаме, че това не е протегната ръка за партньорство. В същото време настояват за конституционни и законови промени, с които да осакатят тотално правомощията на президентската институция, за да може тя да не бъде коректив за каквито и да е безчинства на властта. Аз такова лицемерие не го разбирам", коментира Радев.

 

Президентът коментира и планираната продажба на нефтената рафинерия на "Лукойл" в Бургас, обявена вчера в интервю за Financial Times от финансовия министър Асен Василев. Радев бе категоричен, че подобна новина не трябва да се съобщава в чуждестранните медии. Радев призова управляващите да обяснят на обществото каква съдба предвиждат на българската рафинерия и хилядите заети там работници.

 

Според президента "тайната подготовка на продажбата на "Лукойл" е показател, че промяната се случва на тъмно.

 

"Без диалог, без информиране на обществото по такъв стратегически за страната ни въпрос, без анализ за евентуални процеси и последствия, каза президентът, попитан за продажбата на дружеството. Той се обърна към журналистите и заяви: „Трябва да зададете този въпрос на хората, които обявяват в чужди медии какво всъщност планират“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3660 |18.10.2023 Почти 300 снимки участват в тазгодишния фотоконкурс „Обичаме Русе“ . 33| 14923 |18.10.2023 Хамас, Москва, Борисов: Отричане на очевидното е любим руско-ченгиджийски похват . 0| 3882 |18.10.2023 Намериха мъртва кметицата на Сухозем . 3| 4437 |18.10.2023 Най-накрая ВСС назначи първия у нас прокурор, разследващ главния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads