Реклама / Ads

11| 5409 |22.10.2020 НОВИНИ

Радослав Бимбалов: В бюджет 2021 виждам кретенско планиране и малоумно харчене

.
Радослав Бимбалов
ШИРОКО ОТВОРЕНО ПИСМО (като обикновените отворени, ама с паднала долна челюст) До Г-н Универсалният Министър, Съвършеният Чиновник, Мъпетът на Тъпото,

Скъпи г-н Ананиев,


За пръв път Ви пиша, за което се извинявам.

Все съм Ви възприемал като симпатичен и добродушен човек и бих поприказвал с Вас, докато разхождате внуците си на някоя детска площадка. Ама не съм Ви срещал там.

 

За съжаление Ви виждам в ролята на човек, който има правото да определя до известна степен съдбините на държавата ни.


Вие започвате кариерата си, когато аз съм на седем. Първата Ви работа в живота е в Министерство на финансите - във времена, в които всъщност финанси нямаше. После се търкаляте като заместник-министър в четири поредни правителства, а преди три години ставате и министър на здравеопазването, за да се върнете отново като министър на финансите някъде оня ден.


През всичките тези години, в които аз се учех, растях, после се катерех по някаква кариера, творях къде глупости, къде не чак толкова, управлявах или създавах бизнеси, Вие стояхте на бюро. Подпирахте послушността си, кротката си неадекватност и симпатична безличност, която Ви държи в служба на управляващи величества от четири десетилетия насам. Сигурно щеше да Ви е много по-удобно ако тази Ваша посредственост можеше да стои тихо на онова бюро, без да има микрофони пред себе си, без да поема лично въпроси и да търси отчаяни отговори някъде зад очилата.
Обаче накрая случихте на извратен господар.

 

Борисов винаги е обичал да използва марионетките си за собствено, перверзно удоволствие. Пуска ги отпред, с пълното съзнание, че не са за показване, за да попият всички хвърчащи към него самия плюнки.


Когато поехте поста на здравен министър се опитваха да ни пробутат тезата, че ще направите здравна реформа, ПОНЕЖЕ не сте лекар, а финансист. Ама нещо не стана. Здравната ни система е в колапс и нито Вие, нито някой от господарите Ви имаше реално намерение да направи нещо по въпроса. Освен, че Ви връчиха за довършване онзи срамен договор за дострояване на сграден труп за детска болница, Ви превърнаха в посмешище на здравните мерки по време на първия пик на пандемията. Редяхте мерки, които премиерът променяше още докато ги сричахте по телевизията. После Ви върнаха, както се изразихте „у дома“, във финансовото министерство – за да допишете под диктовка бюджет 2021, от който още повече лъха липсата на каквато и да е експертиза от Ваша страна и пълната Ви деменция като специалист по финансите.

 

През всичките тези години, в които Вие търкахте бюрото и се взирахте в докладвани цифри, аз поне работех с реални пари. И знам едно просто правило:
Когато нямаш пари, трябва да харчиш пари! НО само, за да получиш повече. Тоест рискуваш и инвестираш повече, но в тези посоки, които ще ти донесат повече приходи, често по нов, неочакван начин.


Във Вашия бюджет за 2021 виждам кретенско планиране и малоумно харчене. Планирате финансов спад, но решавате да завишите драстично разходите за социални надбавки, заплати в бюджетния сектор, военно оборудване и пенсии. Кое от тези ще ни донесе печалба? Ако сте финансист сигурно знаете кое движи парите в една държава.

 

Какво предвижда бюджета за задвижване на икономиката през основния източник на данъци - малък и среден бизнес? Къде е прословутото ви „дясно“ мислене, с което внушавате на верните си избиратели, че защитавате държавата от сянката на комунизма?


Вие, г-н Ананиев, сте мила, добродушна, глуповата и послушна плюшена играчка в ръцете на грозновата и престъпна власт.
Отивайте на детската площадка.
За разлика от внуците Ви, аз НЯМАМ никаква нужда от Вас.

 

Със снизхождение,

Радослав Бимбалов, данъкоплатец

FacebookРеклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 3936 |22.10.2020 Иван Таков: Няма да подкрепим втората актуализация на бюджета на София, както не подкрепихме и първата . 22| 7173 |22.10.2020 Николай Василев: Чувствам се предаден като икономист с този бюджет . 5| 4232 |21.10.2020 Бюджет 2021: 3,9 % дефицит, 650 лв минимална работна заплата . 8| 4785 |21.10.2020 Радослав Бимбалов към Борисов: Потта ти е достатъчно смъртоносна за всичко живо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ