Реклама / Ads
0| 3394 |20.03.2022 НОВИНИ

Райчев определи акцията в Банкя като "провал". Заговори за оставката на Рашков

.
Остри критики към управляващите и в частност вътрешния министър Бойко Рашков отправи в ефира на bTV социологът Андрей Райчев. Причината - безпрецедентният арест на бившия премиер Бойко Борисов, който бе пуснат на свобода без обвинение от прокуратурата 24 часа по-късно. Райчев определи случилото се като провал на Рашков, а наливането на мръсна вода в прокуратурата - като оправдание. Според него това ще помогне на ГЕРБ да се консолидират и да излязат от политическата си изолация.
 

"Примитивно" е удоволствието, което се изпитва от случилото се, смята Райчев. Според него става дума за "символично насилие". Този ход обаче според социолога ще бъде скъп и неизгоден за управляващите. 


"Или са глупаци, или са разчитали да намерят нещо. Нищо подобно не се случи и нещата увиснаха. Изглежда като нелепа, неумела акция, нарушила доста права", смята Райчев. 


ФрогНюз припомня, че в четвъртък бившия премиер Бойко Борисов бе задържан след акция на полицията в Банкя. Задържани бяха още пиарката му Севдалина Арнаиудова и бившият финансов министър Владислав Горанов. Причината - изнудване на Васил Божков. Разследването отиде в ръцете на прокуратурата, но тя отказа да повдигне обвинение и пусна задържаните след изтичането на 24-часовата мярка. Премиерът Кирил Петков и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков заявиха, че прокуратурата саботира МВР и е смачкала събраните данни срещу бившия премиер и лидер на ГЕРБ. Държавното обвинение от своя страна определи тези твърдения като "чиста политика".


"Наливат мръсната вода в канчето на прокуратурата. Там има достатъчно. Прокуратурата няма какво да прави, освен да търпи. Прокуратурата пак я бият. От 2 години е в ъгъла. Не виждам какво повече има отпреди този арест. Това е изгодно за ГЕРБ. Тяхната главна цел е да излязат от изолация и направиха сериозна крачка за излизане от тази изолация", посочи Райчев.


"Най-после ни разказаха нещо, което знаем от година и половина насам", коментира Райчев по повод обвиненията в изнудване. Според него обаче случилото се в края на седмицата намалява силата на "историята с кюлчетата". 


"Отменена е цяла страница от нещастието на ГЕРБ", коментира още Райчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3227 |18.03.2022 „Диктатор-убиец“: Кремъл определи изявленията на Байдън за Путин като „лични обиди“ . 0| 3772 |18.03.2022 Николай Стайков: Акцията на МВР от снощи вече е успешна . 0| 3292 |18.03.2022 Адв. Менков: Борисов е задържан по сигнал за изнудване, европрокуратурата не участва в акцията . 0| 3166 |17.03.2022 Радев: При всяка по-сериозна криза се виждат дефицити в реакцията към националната ни сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads