Реклама / Ads
0| 5255 |18.03.2022 НОВИНИ

Пуснаха Борисов от ареста. Той: Страхувам се, че ще ме убият (допълнена)

.
Бойко Борисов на излизане от ареста Източник: БГНЕС
Страхувам се, че ще ме убият. Това каза председателят на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, след като бе освободен от ареста около 20:30 ч. тази вечер.
 

Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма. Снощи вечеряме с децата - влизат цивилни, униформени, поемни лица. Никакво обвинение - нищо, заяви Борисов веднага след излизането си от ареста.

 

24 часа седим в килиите, нито един милиционер... Точно както 44-та година: Явява се министър-председател, вика полицаите, той се явява свидетел на мафията, на Черепа, почват да пишат и той им казва - отивайте и ги прибирайте, защото могат да скрият доказателства. Затова ни викаха и през декември. Дойдоха, провериха, издържахме 24 часа, изстинахме, обясни Борисов.Той бе посрещнат от симпатизантите на ГЕРБ. След тези думи, той се качи в джип и замина.

 

Севдалина Арнаудова, също арестувана, каза: "Никой не е водил разпити с нас, влязоха много полиция - 3 патрулки, полиция от ГДНП, разследващи полицаи, всичко ставаше пред очите на детето ми, без обяснения, продължи до 3 през нощта. Полицаите се държаха нормално".  Допълни, че са й взели само един тефтер, в който е пишело името на Борисов.

 

24 часа бяхме държани, без да дойде полицай, без да ни бъде повдигнато обвинение. Прекарахме нощта в ареста на 7-о районно, каза Арнаудова. По думите ѝ премиерът Кирил Петков си е позволил да въвлече в показанията си и името на европейския прокурор Лаура Кьовеши.


.

Севдалина Арнаудова, Източник: БГНЕС

 

Нямам повдигнати обвинения. Това заяви бившият финансов министър Владислав Горанов, след като беше освободен от ареста.

„Менков ме представлява, питайте него. Последните 24 часа бяха самотни”, заяви още Горанов.


.

Владислав Горанов, Източник: БГНЕС

 

„Никакво обвинение не е повдигано на никого. Цялата история е изключително тежка политическа репресия”. Това заяви адвокатът на задържания допреди малко лидер на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов. „Премиерът си е позволил да извика в кабинета си полицейски служители. Той е злоупотребил и с името на Лаура Кьовеши. Задържането е крайна мярка, която в случая не се налага. До момента, в който са извършвали претърсванията, полицаите не са знаели, че трябва да задържат някого. Те са получили нареждане в последния момент”, каза още Менко Менков.


.

Менко Менков, Източник: БГНЕС

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5445 |18.03.2022 Адв. Иван Петров: Като искаш да задържиш Бойко Борисов, трябва да си бетон . 0| 3222 |18.03.2022 Разпитват Борисов, симпатизанти на ГЕРБ очакват да го пуснат . 0| 4860 |18.03.2022 Срещу Борисов, Горанов и Арнаудова е образувано досъдебно производство за изнудване . 0| 3331 |18.03.2022 Елена Йончева: Трябва да се разнищи системата, изградена от Бойко Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads