Реклама / Ads
0| 4309 |05.04.2016 НОВИНИ

Д-р Райнов: БСП предупреди за колапса в здравеопазването

.
Д-р Емил Райнов
През последната година БСП неколкократно предупреждаваше за ситуацията, в която ще изпадне здравеопазването. Това каза пред депутатът от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ д-р Емил Райнов. По думите му, откакто министър на здравеопазването е Петър Москов, от ляво са предупреждавали, че тезите, които се развиват и защитават в здравеопазването, ще доведат до случващото се сега.
 
Той припомни, че социалистите са дали и закона за лечебните заведения, и за здравното осигуряване на Конституционния съд. „Вотът беше за цялостната политика в здравеопазването. Ние искахме да предупредим за това, което се задава от 1 април. Тогава ни казаха, че мотивите не били действителни. Първи април обаче дойде и всички разбраха, че от реформата остана само името й“, каза още Емил Райнов.

Той посочи, че към момента сме в ситуация лекарите да не знаят как да лекуват, пациентите да чакат на опашки, а НЗОК и лечебните заведения не знаят какви договори да сключват. Той подчерта, че БСП са направили, каквото могат като опозиция, но след вота на недоверие правителството трябва да поеме само отговорността за създалата се ситуация. "Българският лекарски съюз има правото да протестира", каза още депутатът. Райнов коментира и изтеклата в медиите информация, че през изминалата седмица агенти на ДАНС са влезли в Лекарския съюз. На въпрос от водещия дали има връзка между тази визита и предстоящия утре протест на лекарите у нас, социалистът отговори, че намира факта за странен, макар да не може да твърди за наличието на такава взаимовръзка.

Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ посочи още, че левицата е предупредила за предстоящия хаос не само в здравеопазването, но и в сферата на образованието. По думите му т.нар. реформа и тук ще доведе до множество проблеми, сред които изтъкна, че ще бъдат запазени само по-големите училища в големите градове на страната, както и, че учебната година ще започне за някои ученици, като тези от първи и пети клас, с учебници по средата на срока. „С приетия закон за предучилищното и училищното образование ще се стигне до нов кръг затваряне на учебни заведение и освобождаване на учители”, коментира депутатът от левицата.

Относно конгреса на БСП и вътрешнопартийните въпроси Райнов заяви, че именно предстоящият форум е мястото, където ще се коментират политиките. Според него едно евентуално коалиране с АБВ би узаконило десни политики. В тази връзка той даде пример с отхвърленото именно с гласовете на АБВ предложение на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за увеличение на обезщетението за отглеждане на дете.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4650 |30.03.2016 Емил Райнов: Само премиерът стои зад министър Москов . 0| 6795 |24.03.2016 Заплаха за градския транспорт в София! Предупреди Държавният департамент на САЩ . 10| 5700 |13.03.2016 Емил Райнов: Пораженията на Москов върху здравеопазването можеха да са по-големи . 6| 6701 |21.02.2016 Ванга предупредила Андрей Луканов, че е много алчен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads