Реклама / Ads
0| 2853 |12.08.2022 НОВИНИ

Ръководството на БСП-Видин хвърли оставка

.
Деветима членове на БСП обявиха напускането на редовете на партията и видинската Общинска организация остана без ръководство, съобщи БТА. Димитър Велков, председател на Областния съвет на БСП и на видинската организация на социалистите, и Борислав Василев, заместник председател на Общинската организация на БСП са обявили решението си на конференцията днес.
 

Димитър Велков прочете пред журналисти позицията на напусналите партията членове, под която те са положили своите подписи и са декларирали, че прекратяват членството си в БСП по собствено желание. Като основен мотив те са посочили „ дълбокото разминаване между програмата и целите на БСП и провежданата от националното ръководство политика“.

 

Според напусналите, в резултат на водената от централното ръководство на партията политика, се е „обезличила идейната идентичност на БСП“ и тя се е превърнала „от масова партия, която обединява съмишленици, в лидерска партия, подчинена на удовлетворяване на личните цели и амбиции на тесен кръг хора“, „от голяма лява партия на България БСП се е превърнала в малка четвърторазрядна“.

 

В позицията още напусналите, декларират, че са несъгласни с острата конфронтация на ръководството на БСП с президента, „която е лишена от всякаква политическа логика и която очевидно обслужва интереси по дестабилизация на държавата“.

 

Димитър Велков, обяви, че в последните години е факт организационният разпад на партията и разбиване на Общинската партийна организация във Видин, създаване на паралелен център, извън легитимно избраните органи и лишаване на Видинската партийна организация от уставно финансиране.

 

Декларацията завършва, че напусналите членове „не виждат в лицето на Нинова и групата ѝ политически морал и идейна посока за осъществяване на левите идеи. БСП загуби облика и демократичността си, превърна се в лидерска партия и скоро хората ще дадат отново тежката си оценка“, смятат напусналите.

 

Борислав Василев, каза пред журналисти, че вземането на решението за напускане на БСП е било особено тежко за всичките деветима членове. Защото те са трето поколение социалисти, закърмени с идеите на  партията, които са отстоявали и отстояват в своя съзнателен живот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2820 |12.08.2022 Ръководството на МВР се събира на съвещание с Гълъб Донев . 0| 3028 |11.08.2022 Регионалният министър: Смених ръководството на АПИ, защото у мен остана съмнение, че са междинна структура . 0| 3341 |10.08.2022 Перничанин се прецака, хвърли 10 лева на полицаи. Грозят го 10 г. затвор . 0| 7916 |01.08.2022 Иво Христов: Седемте митични танкера на Кирил Петков са начин да се прехвърли проблема от болната глава на здравата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads