Реклама / Ads
0| 3248 |05.07.2022 НОВИНИ

Рашков: Борисов и такива като него нямат моралното право да говорят за избори

.
Бойко Рашков Източник: БГНЕС
Борисов и такива като него нямат моралното право да говорят за избори. Защото това уродливо явление, каквото е купуването и продаването на гласове, не е създадено от МВР, а е създадено в едни партийни централи. Това коментира пред журналисти вътрешният министър в оставка Бойко Рашков.
 

„Те си създадоха определени обръчи от фирми, които да ги финансират, така че да има средства, които да бъдат разнасяни в чували и куфари и предназначени предимно за бедните избиратели, които да продадат своя глас срещу 50-60 лева и така да определят нашата съдба. Това е политическият морал, който създадоха такива като Борисов. Ние до този период не познавахме такова явление“, продължи той.

 

Припомняме, че рано тази сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини служителите на МВР, че по време на предсрочните избори миналата година не са позволявали на симпатизанти на партията да отидат да гласуват.

 

По отношение на реформите във вътрешното министерство Рашков подчерта, че те са необходими, защото през последните 30 години МВР не е претърпяло абсолютно никакви промени, за което „няма разумен отговор“.

 

Вътрешният министър увери, че няма да има съкращаване на служители, а тези, които са били съкратени досега, са били от администрацията и са били „минимален брой“.

 

На въпрос за увеличението на заплатите Бойко Рашков заяви, че това решение ще бъде взето от ръководството на МВР.

 

„Независимо как ще се развият събитията оттук-нататък, аз съм доволен от свършеното от ръководството на МВР за шест месеца“, посочи той и си пожела наследникът на поста му да надгради дотук свършеното.

 

По темата с реформата в КПКОНПИ Рашков сподели, че тя също е ключова, но напомни, че не зависи от Министерството на вътрешните работи, а от Народното събрание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11110 |05.07.2022 Любомир Аламанов: Божии истерии рано сутрин. Борисов, пак не си разбрал! . 0| 3251 |05.07.2022 ”Евроатлантикът” Борисов сън не го хваща, критикува правителството за намаляване на средствата за България от ЕК с 1 млрд. . 0| 9309 |02.07.2022 Обърканият Борисов гневно: Има чудовищно купуване на гласове. Петков е в изолация, сяда на диванчето . 0| 4372 |02.07.2022 Томислав Дончев: Къде повече да се оттегли Борисов? А Петков къде ще ходи?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads