Реклама / Ads
6| 4534 |19.01.2022 НОВИНИ

Рашков и Карадайъ се скараха заради купуването на гласове. Шефът на МВР заплаши с иск

.
В остра размяна на реплики по въпроса с купуването на гласове влязоха вътрешният министър Бойко Рашков и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Припирнята между двамата не е нова, а поводът са акциите на полицията по време на изборите. Спорът изглежда продължава. Рашков заплаши лидерът на ДПС с иск, ако продължи с клеветническите твърдения за даване на политически указания на униформените, а Карадайъ заяви - силовият министър обижда всички избиратели на Движението.
 

"Свободно използвате, господин Карадайъ, “нарушаването на правата на гражданите от МВР”. Недейте да го правите толкова свободно. Слагате всички около 50 хил. служители под общ знаменател. Недейте като политик да го правите. Когато се говори, че някой нарушава правата на гражданите, трябва да представи съответните доказателства на съответния държавен орган. Вие 3-4 месеца тръбите. Дайте ги при мен, ще ги проверя. Ако нямате доверие на сегашния министър, дайте ги на прокуратурата", заяви Рашков по време на изслушването си в Комисията по вътрешен ред и сигурност в Народното събрание.

 

Той категорично отрече да е давал политически указания на който и да било полицай да репресира симпатизанти на ДПС по време на предизборната кампания и отсече:

"Не съм давал политически указания на който и да е полицейски служител да прави едно или да не прави друго. Ако продължавате с тези клеветнически твърдения, аз ще подам иск срещу вас, независимо, че сте народен представител".

 

Карадайъ взе думата, без тя да му бъде дадена, и с остър тон заяви:

 

"Нахлуването по домовете на къщите, които са инвалиди, и то без разрешение от съдия трябва да бъдат проверени. И тук става въпрос за надзор на парламента над изпълнителната власт, ако на някого не му е ясно. По реда на парламентарния контрол, господин министър, вие сте длъжен да ги представите в НС, а ние като се запознаем с тези документи, да преценим кое е за прокуратурата и кое за съда. Вие не сте ги представили, но и в днешното заседание говорите за купен и контролиран вот от страна на ДПС, и аз да ви кажа - за ДПС са гласували около 350 хил. български граждани и вие всички тези хора ги наричате “купувачи на гласове” и ги обявявате, че са нарушители на закона. Не е коректно, господин министър. Вие ги обиждате тези хора!".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 6311 |19.01.2022 Карадайъ се възмути - излушвали Чобанов, а той изричал лъжи. Защо не изслушвали и ”онова рапърче”... . 9| 5251 |19.01.2022 Рашков: Държавата е блокирана от прокуротурата. Цирк на вътрешна комисия . 14| 3426 |14.01.2022 Цацаров смята, че има натиск от Петков и Рашков върху ДАНС . 12| 3724 |14.01.2022 ГЕРБ внесе в СГС искова молба за 100 000 лв. срещу Бойко Рашков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads