Реклама / Ads
6| 5433 |27.08.2021 НОВИНИ

Рашков: Оградата по границата с Турция изобщо не е поддържана

.
Бойко Рашков Източник: БГНЕС
В окаяно състояние е оградата по границата с Турция. Това е изводът от изказването както на служебния премиер Стефан Янев и вътрешния министър Бойко Рашков, които отговаряха на въпросите на депутатите заради увеличаващия се мигрантски натиск. Силовият министър обяви от трибуната - съоръжението не е поддържано по никакъв начин, на някои места има срутища, пробиви и паднали части.
 

Служебният премиер обяви - направени са разчети за нужния допълнителен бюджет за ремонт. Комисията по отбрана е готова да подкрепи предложението в процеса на актуализация на бюджета между първо и второ четене. 

 

За възстановяване на оградата по границата с Турция в спешен порядък призова служебният силов министър Бойко Рашков.

 

“Нашата държава е възложила поддръжката на това съоръжение на областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково. Очевидно по разни причини, една от които е финансова, такава поддръжка не е реализирана изобщо до настоящия момент. Това ще наложи в много спешен порядък да се възстанови оградното съоръжение, защото се оказа, че то е сериозно препятствие срещу нелегални мигранти, които идват от Турция“, добави Рашков.

 

Служебният вътрешен министър посочи още, че през месец август мигрантският натиск се е увеличил със 17%. Към 23 август в домовете за временно настаняване на чужденци са настанени 953 лица, при общ капацитет от 1260 места. Министърът обясни, че на 16 август е бил отворен ремонтираният център в Елхово и общият капацитет на местата за настаняване е увеличен с 200 места. По думите му, ако се увеличи мигрантският натиск, е възможно да се пуснат в експлоатация изградените през 2020 г. центрове в Любимец и Елхово. Към настоящия етап не се налага изграждане на нови центрове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3253 |26.08.2021 Изпращат между 400 и 700 български военнослужещи за охрана на границата . 2| 3745 |24.08.2021 Шефът на Комисията по отбрана Атанас Зафиров отиде на границата с Турция да види състоянието й . 6| 7259 |23.08.2021 Съветник на Рашков: Ердоган държи ключа за вратата на мигрантските потоци към Гърция и България . 6| 3160 |18.08.2021 Военният министър: Готови сме да разположим до 1050 военнослужещи и 145 единици техника по границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads