Реклама / Ads
0| 6355 |01.06.2022 НОВИНИ

Рашков: Шегуваме се, че сме Министерство на всички работи, но нищо не можем да направим на ГКПП “Кап. Андреево”

.
Шегуваме се, че МВР е Министерство на всички работи, но няма какво да направим на ГКПП “Капитан Андреево”. Не можем да извършваме фитосанитарен контрол. Можем да спомогнем и правим всичко възможно за по-бързото преминаване на тировете.
 

Това заяви по време на изслушването си в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред силовият министър Бойко Рашков.

 

Повод за коментара му е напрежението на границата с Турция, след като БАБХ иззе дейността на частната лаборатория, извършваща фитосанитарния контрол. Това предизвика километрични опашки от тирове, които чакаха часове наред резултатите от пробите си, за да преминат границата. Скандалът стигна и до Анкара. Трафикът от камиони на българска територия е облекчен, но от турска страна той си остава същия. 

 

Пред депутатите от ресорната комисия Рашков заяви още, че е “пресилено” да се говори за масови съкращения в МВР. 

 

“Целта е да се направят реформи в МВР, които разбира се включват и кадрите. Няма как да говорим за масови съкращения. В последните години щатните бройки непрекъснато намаляват и не съм чул някой да говори за масови съкращения. В момента щатните бройки са 49 788. Не можем да говорим за уволнение на някой просто ей така, защото не ни харесва. В момента говорим за хора, които са в надпенсионна възраст по Закона за МВР и Закона за държавния служител. Няма масови съкращения, няма. Искаме да изградим една по-добра организация на работа на МВР, като включва реформи, но без да говорим за масови съкращения. В момента в МВР чиновническите бройки надхвърлят над 30%. В никое друго министерство няма толкова висок процент. Говорим за пренасочване на кадрите на други места, където има по-стра нужда от хора и вече имаме такава заявка. Това не е масово съкращение. Масови съкращения няма да има и няма да допуснем", категоричен бе вътрешният министър. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3227 |31.05.2022 „Не можем да отмием кръвта”: Протестна проява до руското външно министерство . 0| 9367 |27.05.2022 Зам.-министър ”изхвърча” от Министерството на отбраната . 0| 3206 |25.05.2022 Путин назначи Александър Куренков, бивш служител на FSO, FSB и гвардията, за шеф на Министерството на извънредните ситуации . 0| 3197 |20.05.2022 Рашков: Постигнахме непостиганото - от месец в България няма миграционен проблем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads