Реклама / Ads
23| 5653 |13.06.2008 НОВИНИ

Разкази на ХИЛД

.
Това са едни от първите клиенти на ХИЛД в България, които през 2007 г. направиха своя избор и станаха част от голямото семейство на компания ХИЛД. Всички те участват в новите телевизионни клипове на ХИЛД и разказват за промяната, настъпила в живота им след подписване на договор с компанията.
 

 

Кирил Славчев Богданка Палазова Борис Танев Борислав Славов Цветанка Гюрова Георги Загоров Драго Матеев Руси Русев Замфир Йорданов HILD

 

  Кирил Славчев: „Чувствам се като свободен гражданин”   Кирил СлавчевОткакто станах клиент на ХИЛД се чувствам по-добре във финансово отношение. Посрещам без притеснение разходите си. Наскоро си купих нов хладилник, телевизор, видео, оборудвах се напълно. Чувствам се като свободен гражданин – не мисля за пари, лягам си спокойно, ставам спокойно.

 

Сега, когато съм част от семейството на компанията, животът ми се промени в положителна насока, доволен съм много. Затова съветвам хората, които са на тази възраст, да се запишат в ХИЛД. Да дойдат да видят как живеем ние, да не страдат излишно, да се чувстват по-добре и да живеят по-спокойно старините си. Защото аз не вярвам някой с малка пенсия да може да си покрие нуждите. Едно е като караш на една пенсия, а съвсем друго е да имаш нещо повече зад гърба. Просто не му мислиш, по–лек е животът, всичко е по–лесно.

 

      Освен финансово облекчение, ХИЛД предлага възможност и за социални контакти, за забавления с богатата и разнообразна програма в Клуб ХИЛД. Там се събираме, организираме си различни празненства, рождени, именни дни. Много полезни са здравните беседи, които се провеждат на различна тематика. Радвам се, че съм член на този клуб, защото там срещнах много нови хора, сприятелихме се и станахме като едно голямо семейство. Всички в ХИЛД са много любезни.

 

      Решението да сключа договор с компанията взех самостоятелно. Аз съм много смел човек, рискувах. Много приятели казваха: „Внимавай да не сбъркаш”. Аз обаче вече бях обмислил нещата и твърдо бях решил. Отидохме при нотариус и подписах. Компанията спазва стриктно абсолютно всичко по договора, нямам никакви оплаквания. Всичко е редовно.

 

    Като бях млад много пътувах, но с годините човек се уморява по-бързо и затова сега предпочитам по-спокойния начин на живот. Обичам да излизам с приятели, събираме се, хапваме, пийваме, вечер като се прибера гледам телевизия или слушам радио. Живея спокойно, купувам си лекарствата, храня се нормално. Гледам си здравето и се наслаждавам на старините си.

 

      Всичко по договора е перфектно. Ремонтите, ако не са някакви екстри, са за сметка на ХИЛД. Ако например, тече покривът, те го поемат, както и данък сгради и такса смет, също са за сметка на ХИЛД. Не виждам какво може да ме притеснява. Аз си живея в апартамента и това е важното за мен, защото съм си го подредил така, както на мен ми е удобно и да си живея по-хубаво и спокойно. Харесва ми и кварталът, и съседите, и всичко. Затова за мен вариантът, който ХИЛД предлага, е най-добрият.

 

    Откакто съм клиент на компанията, най-после започнах да се радвам на старините си. Чувствам се по-спокоен, по-щастлив. Не съм угрижен от битовизми и планове за оцеляване. Сега само се наслаждавам на хубавите неща, които ми предлага животът.  

 

начало www.hild.bg   Богданка Палазова: „Благодарение на ХИЛД вече нямам финансови проблеми и обръщам повече внимание на здравето си”

 

Богданка ПалазоваАз съм клиент на компания ХИЛД в България вече близо една година. Оттогава животът ми се промени, стана по-хубав. Пълна съм с енергия, с повече самочувствие, с гордо вдигната глава. Като имам предвид живота, който съм живяла до 65 години в скромност, в работа, в непрекъснати грижи, сега се чувствам много добре с компания ХИЛД, която дойде и ни подаде ръка на нас, разумните пенсионери, които очаквахме на четири очи някой да ни разбере. Бях много радостна, защото се чудих малкото нещо, което придобих с много труд, на кой ще го дам.

 

Започнах да се грижа повече за здравето си. Вече се храня само със здравословна храна. Това нямаше да мога да си го позволя, ако не беше ХИЛД, защото не е никак евтино. Консумирам много плодове, зеленчуци, салати, бяло месо предимно. Резултат от здравословния режим, който прилагам, определено има. Последните изследвания, които си правих, показаха, че имам значително подобрение в здравословното състояние. Определено се чувствам по-добре, по-спокойна съм. Спокойствието е най-важно, от него идва всичко.

 

  Откакто съм клиент на компанията ХИЛД промених и мисленето си, как трябва да живея, въобще съм го ударила на живот. Сега времето не ми стига, докато се обърна и денят свършил. Вкъщи влизам само за едното спане. Движа се много, изминавам всеки ден по пет километра. Включвам се и то в първите редици във всички мероприятия в Клуб ХИЛД, а те са много - здравни беседи, рождени дни, празници, театри, концерти, опери, екскурзии. Например, по празниците през май имаше много инициативи. Дойдоха ни и гости от дома за стари хора в Дървеница. Ние заедно с представители на компания ХИЛД им бяхме гостували и сега те ни върнаха жеста, както се казва. Беше много мило. Ходихме на много хубава екскурзия до Охрид, Тирана и Дубровник. След това се записах на голяма 15-дневна екскурзия с посещение на 8 европейски столици. Беше много вълнуващо. 

 

    В ХИЛД всички сме едно семейство и човек може да си каже проблемите, ще бъде посъветван много добре. Непрекъснато се интересуват как се чувстваме, имаме ли нужда от нещо. Имаме вниманието, топлината от всички служители, което за един възрастен човек е много мило.

 

    Всички около мен усещат промяната и аз им казвам, че ще ги заведа в един клуб, където ще се почувстват и те така добре, млади и жизнени. Радва ме, че всеки път се запознавам с нов член, който е дошъл в нашето семейство.

 

    Ходя и на танци, и аеробика. Пък знае ли се, може и запознанство да стане на нашите години, едно приятелство. Сега искам да взема всичко от живота си, грабя с пълни шепи. Но само с пенсията това няма да мога да си го позволя. На място дойде компания ХИЛД да ни помогне - да можем да изживеем достойно старините си. Затова за мен беше голямо удоволствие да участвам в новия ТВ клип на компанията, да мога да кажа колко добре се чувствам в семейството на ХИЛД. Защото там намирам спокойствие, топлина, независимост, съпричастност. 

 

начало www.hild.bg  

Борис Танев: „Членството  в ХИЛД е преломен момент в живота ми”

 

Борис ТаневТрябва да има оптимизъм, защото оптимизмът крепи, той дава сила. Аз го казвам от позицията на моя изстрадал живот. Имало е моменти, когато и аз е трябвало да изпадна в отчаяние, но винаги съм вярвал в утрешния ден и в неговото ново начало.

След като станах клиент на компания ХИЛД, промяната в моя живот се  прояви в много насоки. Вече гледам по-свободно на нещата. Средствата, които получавам от компанията, са напълно достатъчни да отговорят на моя начин на живот. В ХИЛД имам възможност да общувам с много хора на моята възраст и да споделяме различни въпроси. Ние сме едно семейство. Първо намираме общ език като пенсионери, защото разликата между поколенията внася нюанси в начина на общуване между хората. А ние гледаме от един ъгъл на живота. Това разтоварва страшно много, прави живота по-лек.

 

    Екипът, който работи в ХИЛД, е прекрасен – оказва се голямо внимание на всеки, а повече от това един възрастен човек не би могъл и да желае. Затова членството ми в ХИЛД е един преломен момент в живота ми и аз се радвам, че тази компания дойде в България, за да мога и аз да се включа в това голямо семейство.

 

Научих за ХИЛД от публикациите в пенсионерските издания. Заинтересувах се и се обадих. След разговора разбрах, че нещата са поставени на една много солидна основа. Като прегледах проектодоговора ми стана абсолютно ясно, че тук няма място за страхове от някакви задкулисни опасности - човек да изгуби имота си и да остане излъган и измамен. Това е основното, което плаши хората, всеки човек иска да има гарантиран покрив над главата си, особено пък възрастните, които са  придобили жилището си с много труд и лишения. Освен това условията, при които сключих договора, са във висша степен справедливи. Аз станах клиент на ХИЛД вътрешно мотивиран, че това е едно добро решение и се радвам, че съществува компания, която подава ръка на възрастните хора да се освободят от това непрекъснато напрежение в ежедневието.

  Първото нещо, в което инвестирах парите си, беше да си оправя зъбите. Преди не можех да си го позволя, защото тази услуга поскъпна изключително много у нас. ХИЛД облекчи финансовите ми грижи.

  Компанията плаща и такса смет, която никак не е малка. Ако се случи нещо с жилището - наводнение и други подобни неща, ХИЛД поема ремонта. Ако домсъветът реши да санира сградата, компанията поема разходите за това, което може да бъде от порядъка на хиляди левове. Ако стане някакво природно бедствие, насреща е една организация със солидни финансови възможности.

  В Клуб ХИЛД се организират здравни беседи, които са изключително полезни, въобще има условия човек да живее по-качествено и по-пълноценно. Имаме и библиотека на разположение. Ходим на екскурзии, за които хората на нашата възраст е немислимо да платят само с пенсиите си. Много обичам да ходя пеш – това е здравословно. Сега си позволявам да взимам повече плодове и зеленчуци, пчелен мед. Вече спокойно обикалям и избирам не най-евтиното, а най-качественото. Позволявам си и културни развлечения от рода на театър и опера - места, чиито входове бях забравил. Обичам да чета и сега си позволявам удоволствието да си купя скъпа книга.

  Наскоро участвах в рекламните клипове на ХИЛД и се радвам, че допринасям за популяризирането на тази прекрасна компания. Нямах никакви притеснения, никакви колебания дали да участвам, напротив даже съм щастлив. Хората ме разпознават и ме питат под формата на майтап „Кога ще изиграем шах?”, защото в клипа аз играя шах.

  Винаги давам безплатния телефон на ХИЛД и препоръчвам на всеки да се свърже с консултант, с който може да говори по всички въпроси. Човек сам трябва да се убеди. Нашето поколение много пъти е било лъгано и мамено. Хората още преди да чуят за какво става дума махат с ръка и казват: „Това е мафия”. Но нека се запознаят с това, което ХИЛД предлага, и тогава да решат. За себе си кратко мога да кажа, че се почувствах психически освободен от ежедневните грижи, които много ми тежаха преди това. В тези грижи включвам възможностите за общуване и финансовите въпроси. Сега вече знам, че за в бъдеще имам зад гърба си една солидна организация, която винаги може да ми се притече на помощ и да ми подаде ръка. Това е много важно – тази сигурност, която човек получава, когато зад него има една солидна подкрепа, каквато е ХИЛД.

 

начало   www.hild.bg   Борислав Славов: „Сега съм много по-спокоен, с парите съм значително по-добре"

 
Борислав СлавовМина почти една година, откакто съм клиент на ХИЛД и за това време животът ми се промени значително. Сега съм много по-спокоен, с парите съм значително по-добре, самочувствието ми е на много по-високо ниво, въобще само хубави неща. Преди да стана клиент на ХИЛД се ограничавах от всичко. Не можех да си позволя да отделям средства за развлечения, а екскурзиите винаги са били мое хоби. Много обичам да пътувам. Сега имах щастието да отида с ХИЛД на 4 екскурзии – две в страната и две в чужбина. Изобщо започнах да разбирам от живота.

Освен финансово облекчение ХИЛД предлага и едно душевно спокойствие. Към компанията има създаден и Клуб, където се събираме всички клиенти и беседваме на различни теми. Много полезни и интересни за нас, възрастните хора, са здравните беседи, които се провеждат. Организираме и различни тържества. Празнуваме рождените си дни заедно с персонала и другите клиенти на компанията. Станахме като едно семейство, много ни е приятно да бъдем заедно. Доволен съм от всичко. Чувствам се много богат – с много приятели. Богат парично и богат душевно.  

 

Още като чух за ХИЛД, веднага се обадих и без много да му мисля си записах час за среща. Обясниха ми подробностите, дадоха ми офертата и аз реших, че няма какво да губя от това, което ми предлагат. На другия ден започнахме процедурата. Бяха ми оставили договора за консултация с юридически лица. При нотариус подписахме. Нямаше какво да рискувам. Ако трябва да си направя една равносметка и да върна времето назад, бих сключил договора, дори още по-скоро. Ние мъжете решаваме по-бързо въпросите, по-резки сме, докато жените премислят повече.

 

Близките ми приеха много добре решението ми да стана клиент на ХИЛД. Нямахме пререкания, нямаше разправии. Приемат го като нещо нормално. След като не могат да ми осигурят пари за подобряване на пенсията, как да имат против решението. Преди това бях 8-9 години пазач на обекти, за да мога да си коригирам пенсията. Работех непрекъснато, дори събота и неделя, и през празниците. Това се отразяваше както на моето здраве, така и на самочувствието ми, но трябваше да мога да живея. Сега вече не ми се налага да работя. В момента помагам на мой братовчед с направата на много документи, защото не може да се движи. Той сключи договор с ХИЛД, защото от безпаричие не можа дори да се лекува. С парите, които взе от ХИЛД, започна лечение. Културен човек е, работеше в радиото, но това са нещата от живота. Особено в България положението е много зле.

 

Участвам в новите клипове на ХИЛД. По принцип не обичам много да се показвам, затова в тях едва се забелязвам, но познатите ми ме разпознаха, постоянно ме разпитват за ХИЛД. Аз им казвам да гледат от мен как живея. Пожелавам на всички да водят такъв спокоен и хубав живот като мен. Братовчед ми също стана клиент на ХИЛД, доведох една моя приятелка, сега агитирам още двама души, които се двоумят. Правя го, защото знам, че животът им ще се промени в положителна насока.

 

  Сега делникът ми е изключително спокоен. Най-важното за мен е, че оставам да живея в жилището си, получавам доходи и просто няма за какво друго да мисля, освен за развлеченията, които предлага Клуб ХИЛД.

 

  Няма от какво да се страхува човек. Трябваше по-рано да дойде ХИЛД в България, за да можем ние – възрастните, да си поживеем повече години в такова спокойствие.     

 

начало  

www.hild.bg

 

 

Цветанка Гюрова: „Сега мечтая да живея по-добре и да се радвам а живота”

 

Цветанка ГюроваОткакто съм в ХИЛД, се чувствам на върха на щастието си. С много емоции, с много разходки, екскурзии и социални контакти. Чувствам се, като че ли сега започвам да живея. Тук хората са мили, любезни и полагат много грижи за нас. За себе си мога да кажа, че съм много щастлива и че животът ми, откакто съм в компания ХИЛД, започва да е действително приятен, да е зареден с много емоции, с много радост, щастие и с много добри хора. Затова и реших да участвам в новите рекламни клипове на ХИЛД. Никога не съм се срамувала от хората и не съм се притеснявала, че може някъде да ме покажат. Аз съм доволна от моя клип. Навсякъде, където ме срещнат по улиците, ме питат – „Вие ли сте, която сте в компания ХИЛД”? Хората ме разпознават и ми казват: „Вие се показвате по телевизията?!”. Викам „да” и просто сълзите ми бликат от радост, от щастие, че на тия години, на които съм сега, аз живея пълноценен живот. За мен няма вече пречки за нищо.

 

    Имам много приятели напоследък, събираме се редовно в Клуб ХИЛД – ходим на екскурзии, театри, изобщо развлечения много, които на млади години не съм имала. Ние, клиентите, създадохме една хубава общност в клуб ХИЛД, която за радост се разширява. Доволна съм и от живота в Клуб ХИЛД. Постоянно съм там, като отида не ми се тръгва. Имам чувството, че ХИЛД е моето семейство. Не заради средствата, а заради обстановката и самите хора. Служителите са великолепни хора, обграждат те с много любов и  внимание. В Клуб ХИЛД се сприятелихме всички. Понеже съм била 35 години библиотекар предложих аз да уредя и поддържам библиотеката в клуба.

 

    Преди да реша дали да сключа договор с ХИЛД споделих с мои приятелки и те ми казаха: „ Ти си луда, това може да е някаква пирамида, ще те измамят”. Даже ми купиха вестник с обяви да продам апартамента. А аз им казах: „Вие на стари години за какво ме мислите, аз мога да разсъждавам, къде мога да бъда добре и къде не. Тепърва да купувам друго жилище, да се местя” ... и не могат да ме разколебаят. И сега тия двете приятелки друго говорят, а едната иска да стане клиент на ХИЛД.

 

    Мога да твърдя, че промених начина си на живот. Вече подбирам храната си – избягвам тлъстите неща, повече наблягам на плодове и зеленчуци. Ако не беше ХИЛД, чистосърдечно ви казвам, може би досега с тази малка пенсия от 115 лева щях да се ровя в кофите за боклук. Парите, които имах, не стигаха нито за храна, нито за лекарства, нито да си плащам сметките по жилището. Сега нямам такива проблеми, всичко е изрядно, всичко е на висота.

 

    Много съм доволна, че ХИЛД спазват стриктно договора, който съм подписала. Плащат застраховката на апартамента, данъка, смених щрангове, водопроводни тръби – и това ми платиха. Изобщо изпълняват задълженията както трябва – коректни и внимателни са. Казвам ви, ако имам сто жилища, бих дала всичките на ХИЛД. След като подписах договора и получих парите по банков път, първо си оправих зъбите. Бях останала без зъби– изгнили, счупени, около 18 зъба си оправих. Но най–хубавото е, че си купих DVD. Имам много дискове и слушам всякаква музика.

 

    Много обичам да пътувам, да се запознавам с нови и хубави неща. Навремето не можех да си го позволя заради семейство, деца, многото  проблеми. Но сега нямам финансови притеснения, дори ми остават пари. По Гергьовден Клуб ХИЛД организира за нас пътуване до Дубровник, минахме през Македония, Албания, Черна гора, Хърватска. През юни аз пък с една приятелка заминавам на голяма екскурзия до Испания – Барселона. Това пътуване струва 500 евро, но благодарение на ХИЛД мога да си го позволя.

 

    Хоби са ми книгите, цветята и плетенето. Имам много цветя, грижа се за тях като за малки деца. Много обичам да плета. С нещата, които съм оплела, може би ще опашат земното кълбо. Подарявам на приятели, пари не взимам. Даже на почти всички в ХИЛД съм оплела чорапи, а на Диляна Георгиева оплетох жилетка като подарък.

 

    Чувствам, че сега започвам да живея. Затова когото срещна му говоря и го каня в ХИЛД. Но не всеки е така емоционален като мен, не всеки е така зареден със здрава мисъл, че на старини може да си промени живота. Пък и всеки сам чувства как да направи живота си по-спокоен и щастлив. Така както аз съм си го направила, пожелавам на всички така да се чувстват. Имала съм много мечти и почти съм ги осъществила. Сега мечтата ми е  колкото може по-добре да живея, да се радвам да живота. Болежките ми минаха, това е най-важното – да си жив, да си здрав. Да не си в тежест на децата си, ако можеш да помогнеш – това е най-хубаво. Старая се да е така.

 

    За мен компания ХИЛД е бъдещето. Дано да отидат и в другите градове, по селата, хората едвам преживяват. Няма друга компания в България, която да се грижи така за възрастните хора.  Много, много грижи полагат за нас. Искам да кажа, че ХИЛД ме направи най-щастливата жена на земята и за мен сега животът е прекрасен.

 

начало

www.hild.bg

 

  Георги Загоров: „С влизането си в ХИЛД все едно ударих шестица от тотото”

Георги Загоров Промяната в живота ми настъпи светкавично, след като станах клиент на ХИЛД. Честно казано, не знам дали има човек, на когото да му стигат парите. Аз получавам една добра пенсия и накрая все се чудя как да свържа двата края. Сега, след като съм клиент на ХИЛД, не само ми стигат, ами ми и остават. По тази причина всичко е по-различно -  животът ми стана по-лесен, по–богат. Освен това в компанията се създаде клуб, в който се събираме и имаме много контакти -  нещо, което е много важно за хората на нашата възраст. Правим екскурзии, вечеринки, чествания, именни дни, рождени дати ... хубаво е. Като едно семейство сме, започнахме да ставаме много близки. Създаде се една много приятелска атмосфера.

 

Основният мотив, който ми помогна да избера предложението на ХИЛД, беше, че оставам да живея в жилището си, защото аз съм влюбен в гарсониерата си. Тя е до парка. Чуват се птичи песни. Страхотно спокойствие и тишина. Все едно съм във  вила .. на село.

 

    Първото нещо, което направих след като станах клиент на ХИЛД, беше да си оправя гарсониерата. Навремето внучката ми много обичаше да скача на леглото, имаше го като батут и по тази причина тя го изкриви, така че смених матрака моментално. Купих си нов телевизор, радио, пералня. Преди перях на ръце, но сега благодарение на ХИЛД се оборудвах. Купих си всичко, което ми трябваше по апартамента и преди нямах възможност да си купя. Просто всичко подмених. Намислил съм да си поставям нови радиатори. Пълно боядисване и сменяне на тапети. Много си харесвам гарсониерата и искам да ми е хубава. Много често се събираме в нея и искам да я направя приятна. Сега живея спокойно в жилището си, което безкрайно много обичам, и водя един пълноценен живот – изпълнен с много контакти и развлечения.

 

    Аз съм китарист - музиката ми е хоби, но не съм професионалист. Свиря и  пея от душа, а това навсякъде се харесва. В клуба също създадохме една такава група за песни и танци. Със забавления животът става по-лесен. Освен развлеченията, които сами си организираме, клуб ХИЛД организира за нас много интересни занимания – беседи, които посещаваме с огромен интерес. Има начертана програма. Канят лекарка, която ни развива много интересни теми за здравословния живот. Това е много важно за нашата възраст. Освен здравни беседи в клуба просто обогатяваме живота си. Откри се една библиотека. Изключително интересна е, има много хубави книги, с които човек може да си разнообрази живота.

 

    Участвах в новите рекламни клипове на компанията. Станах телевизионна звезда, комшиите ме спират на улицата и говорят, че много хубаво съм се представил. Клиповете са все пак реклама, а ХИЛД заслужава да има добра реклама.

 

    Много съм доволен от това, което се случи с мен, след като влязох в ХИЛД. Ако сега съм поставен пред избора, дали да стана клиент на компанията – веднага бих се записал, без изобщо да се замислям. Доволен съм във всяко едно отношение. С голямо удоволствие бих посъветвал всички да последват моя пример, защото с мен стана такова преобразувание. Никога не съм мислил, че така мога да завърша живота си – все едно съм ударил шестица от тотото.

 

начало

www.hild.bg

 

  Драго Матеев: „ХИЛД беше създаден и заради мен. Финансово подсигурен, човек е спокоен”

 

 

Драго МатеевАз по принцип съм човек с късмет. Късметът ми се усмихна и като станах един от първите клиенти на ХИЛД. Под формата на шега казвам, че ХИЛД беше създаден и заради мен - изчакаха ме да стана на 65 г. Фирмата ми даде това, което ме удовлетворява. Аз съм пенсиониран. Взимам една много "хубава" пенсия от държавата - 96 лв., сега вече е 102 лв. Но благодарение на договора, който сключих с ХИЛД, сега парите са ми предостатъчни да живея добре без да работя. Така, както е сключен договорът, така го изпълняват. Едно от нещата, от които се възползвах, е, че когато ми наводниха апартамента, от компанията дойдоха и ми платиха ремонта.

 

          Питат ме как съм решил да сключа договор с ХИЛД? След като се излъчи рекламата, отидох в офиса им, посрещнаха ме възпитано и ми обясниха всичко. Предложиха ми да направя консултация. Аз бях наясно, че има юридически подробности, които може и да не зная. Допитах се до един адвокат, до втори, до хора, които се занимават с покупко-продажба на имоти. Аз сам съм си взел решение да стана част от семейството на ХИЛД. Нямам никакъв конфликт със сина ми и близките ми. Даже ми се радват, че взимам тези правилни решения, за да живея по-добре.

 

          ХИЛД наистина са един хубав колектив. Не напразно им казвам, че като отида там се чувствам все едно съм в планината. Аз много години се занимавам с планинарство. Повече от 40 г. съм високопланински водач. Пирин е моята слабост. На 12 юли имам рожден ден и за стотен път ще изкача с приятели връх Вихрен. Много се гордея, че 12 пъти съм изминал разстоянието от връх Ком до нос Емине, обиколил съм пеш България по границите й за 55 дни, като изминах 2200 км. Планината за мен е място, където хората все още продължаваме да се поздравяваме. По същия начин се чувствам и в ХИЛД - в един приятен колектив, сред отбрани хора с добро отношение. Най-интересното е, че другите клиенти също са много приятни и симпатични хора. Станахме близки с тях и заедно направихме дарение на ХИЛД - всички, които имахме книги, направихме библиотека с читалня в Клуб ХИЛД. Там показах и своята авторска изложба „Лекарството Пирин" от 100 фотоса, представящи величието и красотата на планината. Вече 10 години я показвам, повече от 10 града в страната е обиколила.

 

  В Клуб ХИЛД имаме достатъчно богата и разнообразна програма. Водим активен живот, събираме се и празнуваме заедно. Един път в месеца си организираме екскурзии. Например, ходихме до Самоков и Копривщица. Обиколихме, разгледахме, накрая седнахме в един ресторант. Хапнахме, пийнахме, повеселихме се, даже другите се учудват как може хора на възраст да се чувстват така добре. Знаете, пенсионери, които не получават пари като мен, не могат да отидат да се повеселят, не могат да си позволят екскурзии. С групата от ХИЛД ходихме и до Дубровник. Минахме през Охрид, Тирана и Черна гора. След това се включих в друга хубава екскурзия до Будапеща, Виена, Амстердам, Лондон, Париж, Цюрих, Лозана, Женева, Милано. Сега мога да си го позволя - с тези средства, които получавам, съм си ги разпределил, така че всяка година да мога да пътувам някъде.

Преди Нова година и за Баба Марта ходихме в най-големия дом за възрастни хора в кв. Горна баня. Направихме подаръци на хората от дома, имаше програма. Прожектирахме и моя филм за Пирин, който аз подарих на дома, заедно с други филми.

 

    Много съм радостен, че заради мен ХИЛД закупиха хубав фотоапарат и така запечатваме всичките си моменти. Имаме двустранна връзка. Каквото предложа го приемат. Доволен съм и затова предложих на ХИЛД вместо да канят артисти за новите реклами, да застана аз и други клиенти и да обясним какво е положението, защото много хора се опълчиха срещу фирмата. Беше ми весело по време на снимките. Обикновено аз снимам, защото съм фотограф по професия. В клипа присъствам с фотоапарата.

Човек като знае, че е подсигурен финансово и нищо да не прави ще изкара месеца, е спокоен. Така че заставам с моето име и честна дума - няма нищо страшно, човек стига да иска, може да сключи договор, без да има някакъв риск.

начало
www.hild.bg

 

  Руси Русев: „ХИЛД се грижи за мен както никой досега”

  

Руси РусевПромяната е значителна, откакто съм клиент на компания ХИЛД и ще се опитам да се обоснова. Едно време с моята пенсия, макар че не беше от малките, едвам изкарвах до края на месеца. Хранех се през ден – един ден ям, един - не и по този начин ми стигаха парите. Откакто съм в ХИЛД, се храня всеки ден по три пъти. Като вляза в ресторант не гледам дясната страна на менюто, където са цените, а гледам лявата – да си избера това, което ми харесва. Но храната не е най-важното нещо в живота. Преди нищо не съм си купувал, даже износвах костюмите на брат ми. Сега вече трети костюм си купувам, взех си и летни дрехи.

 

  Има и други неща, които ми харесват в ХИЛД. Там са подбрани служители с много добър интелект, с много добър характер, които се грижат за старите хора – обичат ги и се отнасят с внимание към тях. Така се случи, че няколко пъти ми се наложи да се лекувам. Почти всеки ден от компанията ми идваха на свиждане, донасяха ми продукти, питаха ме как съм и изобщо се грижеха за мене, а това е нещо, което аз не съм изпитвал никога в живота си преди. Вниманието е много голямо, като към близки хора, все едно тук съм в едно голямо семейство. Това повдига самочувствието ми и аз се чувствам все по–добре и по–добре.

 

  ХИЛД е фирма, която е обърната с лице към проблемите на старите хора. Някои казват ”Взеха ти апартамента”. Да! Взеха ми апартамента, но фактически ми дадоха възможност да живея като цар – аз имам всичко вече. За мен е важно сега да живея добре.

 

  Много съм доволен от Клуб ХИЛД, където се събираме и има винаги мероприятия. На моята 70-годишнина ми направиха голямо тържество. Такова нещо, аз откакто съм се родил, не съм празнувал. Бяха доведени няколко елитни хорове от София да пеят. Имаше много подаръци – телефон, DVD, ще го запазя като спомен от фирма ХИЛД. Обичам екскурзиите, които се организират, ходихме до Копривщица, Габрово, Боровец. В програмата на Клуба са включени и много полезни за нас лекции с добри лектори по различни здравни теми.

 

    Едно време, когато сам се грижех за себе си, не купувах много лекарства и това беше в ущърб на моето здраве. Сега имам проблем с крака, дадох над 300 лв. за мехлеми, сиропи, но не се притеснявам, тъй като парите ми стигат. Като всеки възрастен човек и зъбите ми не са в ред. Сега основното ми задължение е да си ги оправя, защото първото, което се вижда, когато човек застане срещу своя събеседник, това са зъбите и те трябва да бъдат в изряден вид.

 

    Вече не ходя на работа, тъй като си имам достатъчно средства, няма нужда да се мъча повече. Така мога да се занимавам с моето хоби – изкуството, нали съм артист от 30 години, имам 3 златни медала. Започвам да подготвям песни, с които да се представя на следващия концерт, театрални спектакли, където ме повикат, тъй като в кръга на шегата обичам да казвам, че единственото нещо, което желая, е да умра на сцената, защото съм артист.

 

    Обичам да излизам пред хората и да се представям. Затова и участвам в рекламните клипове на ХИЛД, за да може старите хора да ме видят и да разберат, че от това по–хубаво няма.

 

начало

 www.hild.bg

 

Замфир Йорданов: „Живея много добре, моите роднини са доволни и ме подкрепят”

 

Замфир ЙордановРеших да участвам в новите телевизионни клипове и да разкажа, че животът ми много се промени след сключването на договор с ХИЛД. Сега имам достатъчно пари, живея много добре, моите роднини са доволни и ме подкрепят. Доволен съм, защото съм независим и добре на тия години. Не се притеснявам да застана пред камерата, защото говоря истината. Хората ме разпознават и ме питат: „Вие не бяхте ли по телевизията”? И аз викам: „Аз съм, бе, нали съм хубав”!

 

  Събираме се много често в Клуб ХИЛД, ходим на екскурзии в страната и чужбина, като едно семейство сме. Няма дрязги, няма клюки, няма хора, които да завиждат. Всички са много контактни и добри и си прекарваме хубаво. Плюс това си накупих и доста работи, откакто станах член на ХИЛД. Сега имам по–голямо самочувствие и нямам притеснения. Не тежа на никой, само помагам. Ето, внучка ми ще влиза в нов апартамент, обещал съм да обзаведем кухнята й. Имам две правнучки и един правнук и съм им внесъл пари на книжка.

 

  Питат ме как съм се решил да сключа договор с ХИЛД. Ами, видях рекламата по телевизията и се обадих. Много мислих,a говорих с приятели, с юристи гледахме договора, но най-вече обсъждах с внучката, която е по-компетентна. И тя ми казва: „Дядо, ти толкова си се мъчил, нищо няма да стане, ако го дадеш, ще имаш пари. Защо да се мъчиш, като си на толкова години - нека сега апартаментът работи за теб. Ние не искаме нищо, нека ти да си добре”.  Повече от 25 години като шофьор на тир съм живял в колата, ял съм суха храна, та да спестя нещо и да си направя дом, да го обзаведа. Приятели са ми казвали „Ходили сме и у други колеги, но това, което ти си  направил, е много рядко”. Аз съм си мислил за дом и съм си го направил. Сега си живея в апартамента. Абсолютно не чувствам, че съм го дал на ХИЛД. Ако се наложи ремонт, те идват, правят ми ремонта безплатно, плащат данъците на апартамента. Нямам никакви притеснения и изобщо не се замислям за тая работа.

 

  Имам подкрепата на близките си, които искат да съм задоволен с всичко и решението за договора може да се нарече семейно. За мен ХИЛД е много стабилна фирма, при тях няма пирамиди, има железен договор. Дават възможност на възрастните хора, изкарали жилището си с труд и пот, сега то да работи за тях, да им носи пари, да си живеят в него докато са живи и никой не може да ги мръдне. Това е от хубаво по-хубаво.

 

  Обиколил съм цяла Европа, Близкия Изток, Иран, Пакистан, Индия. Сега мисля да отида на пътешествие в по–екзотичните страни, където не съм ходил. Решили сме с приятели да се запишем за екскурзия с лайнерите по Дунава или по Средиземноморието. Аз съм любител на пътуването, обичам да обикалям, да снимам с камерата си да остане спомена. Много обичам и цветята. Цветето си е живо и трябва с желание да го гледаш, с желание да го дадеш и да го вземеш. На балкона си имам насаждения за красота.

начало

www.hild.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4753 |13.06.2008 Транспортът на Черешова задушница . 9| 5020 |13.06.2008 Български цинизъм изчерпил доверието на евроинституциите към нас . 0| 4695 |13.06.2008 Българските зрелостници: неумеещи да пишат полиглоти . 29| 33087 |13.06.2008 Тихомир Митев, Мартин Митев и Иво Каменов - най-богатите живи българи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads