Реклама / Ads
17| 7077 |19.02.2021 НОВИНИ

Разказват потърпевши: Медицинска ”Черна дупка” в правителствена болница ”Лозенец”

.
”На 26 ноември бяхме извикани на организиран профилактичен преглед в болница ”Лозенец” по линия на допълнителното здравно осигурянаве, което имаме”. Това заяви в ефира на ”ЕвроДикоФ” Боян Бакърджие - пациент, който е изненадан от документите, които вижда с описаните изследвания, които са отчетени като извършени, както и поставената диагноза. Разследването е направено от Миролюба Бенатова.
 

"Прегледът беше сутринта в 9. Пълна кръвна картина, PCR тест и Доплер изследване на кръвоносните пътища на краката", допълни още той.

 

"На 14 януари ми се обадиха от здравната каса", сподели гражданинът.


"Аз бях на 27 ноември на същите прегледи пак чрез допълнителното ми здравно оситуряване, което имам", твърди друга пациентка в същата ситуация - Гергана Христова.


"На 14 януари получих обаждане по телефона от една дама, която се представи от НЗОК с въпроса дали на 26 ноември съм бил хоспитализиран в болница "Лозенец"", изрази своето учудване Боян Бакърджиев.


"Тя ме запита дали съм склонен да попълня декларация, в която да декларирам, че не съм бил лежащ в тази болница на тази дата. Те взеха адреса на работното ми място, разбрахме се да дойдат на другия ден и повече никой не ми се обади", сподели пациентът.


"Аз като един разсеян човек, не им се обадих. Докато не попаднах на материала на Миролюба Бенатова и видях разследването. Писах коментар във фейсбук под публикацията, тя се свърза с мен" , разказа Бакърджиев.


"Аз се съгласих да застана пред камера. В това време се обадих на НЗОК. Напомних им, че сме имали уговорка. Те видимо се ошашкаха", припомни гражданинът.


"При мен нещата стоят по същия начин. Само имаме разминавания в датите", коментира Гергана Христова.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5239 |11.01.2021 ”Спаси София”: Пропадна тротоарът при Медицинска академия, изграден преди месеци по проект за 1 млрд. лв. . 19| 16694 |07.12.2020 Медицинска сестра от Свищов разказа как е принудена да работи болна, докато шефът й се лекува в столична клиника . 4| 3862 |10.11.2020 Нинова: Медицинската сестра да стане защитена професия . 28| 56376 |25.10.2020 Медицинска сестра: ”Скъпи” управляващи, дойде време да започне наддаване за специалисти в системата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads