Реклама / Ads
7| 4745 |10.09.2009 НОВИНИ

Размразени са парите по САПАРД

.
Брюксел размрази средствата по програма САПАРД за България, стана ясно по време на посещениетo на премиера Бойко Борисов в Брюксел.
 

Директорът на Главна дирекция “Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК Жан-Люк Демарти обяви след срещата си с министъра на земеделието Мирослав Найденов днес в белгийската столица, че е подписал плащанията по програма САПАРД. Министър Найденов е уверил, че усвояването на средствата ще става по правилата на ЕК, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

„Ще направим всичко възможно лошите практики от програмата да не се пренесат в Програмата за развитие на селските райони”, е казал още министърът.

До момента по програма САПАРД са платени 2404 проекта със субсидия в размер на близо 794 милиона лева. Общо по САПАРД остават за плащане 321 проекта със субсидия на обща стойност над 156 милиона лева.

Над 300 проекта, които не са обработени, трябва да бъдат изплатени до края на годината. За всички оставащи за плащане проекти проверките на място са приключили с изключение на община Велинград, Борован и Белослав. Мобилизирани са всички налични ресурси за ускоряване на разплащането по оставащите проекти с оглед да се навакса изостаналата работа по програма САПАРД.

Въведено е удължено работно време, което се спазва по график в делничните и почивните дни за обработка на заявките за плащане, информира министър Найденов.

Обществените поръчки по 51 проекта са в процес на обработка и ще бъдат завършени до края на септември по публичните мерки. Общо по всички частни мерки остават за плащане 184 проекта със субсидия на стойност 86 милиона лева.
“Добрите думи за новото правителство, които чувам тук, са най-добрият отговор за безпочвените критики от опозицията в България. Ще мине време и към тези критики ще се отнасяме с шега и насмешка, както в момента със смесени чувства си спомняме за Националния кризисен щаб за отпадъците на София, сформиран съвършено ненужно от Сергей Станишев и Вълка” , категоричeн бе Бойко Борисов.

Днес българския министър-председател Бойко Борисов се среща и с председателя на Европейския парламент Йежи Бузек, с еврокомисаря по околната среда Ставрос Димас и с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4967 |24.08.2009 Кунева песимист за европарите . 0| 4784 |05.08.2009 Правят спецагенция за европарите . 3| 5668 |29.07.2009 Училища ще могат сами да си вдигат парите . 1| 5014 |27.07.2009 Делото по Сапард влиза отново в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads