Реклама / Ads
4| 4229 |24.12.2022 НОВИНИ

В разрез с традицията: Риши Сунак се отказа от коледното обръщение към нацията

.
Риши Сунак Източник: БГНЕС
Британският премиер Риши Сунак се отказа от традиционното коледно обръщение към нацията и вместо това се обади лично на обществени служители, за да им благодари, което става на фона на ожесточени трудови спорове със стачкуващи работници в редица сектори., съобщи БНР.
 

Риши Сунак изненадващо се обади по телефона на четирима дипломати и на екипажа на боен кораб, за да изрази благодарност за „тяхната саможертва в една изключителна година“.

 

Това е в разрез с традицията да се прави коледно обръщение от премиера към нацията. Съдържанието на разговорите бе публикувано снощи, докато страната е обхваната от стачки в ключови сектори като здравеопазването, транспорта, граничен контрол и пощите. Обажданията до екипажа на бойния кораб Protector и дипломати в Пакистан, Сомалия и Украйна, както и на ръководител на финансирана от правителството програма за празнични дейности в Лондон, се приемат като опит на Сунак да покаже колко цени обществените услуги.

 

В изявление на Руши Сунак се казва: „Аз съм трогнат от отдадеността на всички, които обърнаха внимание на техните приятели и съседи, от доброволците, държавните служители и основен обслужващ персонал и всички работещи по Коледа и знам, че тяхната безкористност ще донесе радост в цялата страна през този празничен период“.

Риши Сунак ще прекара първата си Коледа като премиер в неговия избирател район Ричмънд в Северен Йоркшър. Скай нюз коментира, че той е прекарал бурни два месеца на поста, отначало в опит да поправи икономическия хаос, създаден от предшественичката му Лиз Тръс и скандалите в новия му кабинет, а сега белязани с вълна от стачни действия.

 

Посланието му идва в момент, когато хиляди служители от Граничен контрол започнаха първата от поредица стачки на летищата, присъединявайки се към работещите по магистралите и персонала на Кралските пощи в исканията им за по-добро заплащане с поскъпващия живот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2798 |16.11.2022 Джо Байдън и Риши Сунак не обсъдиха търговското споразумение между Великобритания и САЩ . 8| 2811 |15.11.2022 Риши Сунак: Русия трябва да се изтегли от Украйна и да прекрати тази варварска война . 1| 2886 |07.11.2022 Първа официална среща между Урсула Фон дер Лайен и Риши Сунак . 0| 2694 |26.10.2022 Връща ли си Риши Сунак уволнените от Тръс министри?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads