Реклама / Ads
4| 4982 |24.09.2019 НОВИНИ

Разследват смъртта на българин в Брюксел, намерен е в гараж на китайското посолство

.
Искрен Йорданов
Мистериозна смърт на млад българин в Брюксел. Единственото, което роднините знаят е, че Искрен Йорданов се е самоубил и тялото е намерено в гаража на китайското посолство в белгийската столица. Майката на 36-годишен мъж от Русе дни наред търси отговори за смъртта на сина си.
 

Младият мъж живеел от години в Германия и работел като строител. На 13 септември казал на майка си, че заминава при приятелка в Брюксел, съобщава Нова тв. 

 

Последното обаждане  било два дни по-късно. „Каза, че има някакви проблеми, спомена за някакви пакистанци и търсеше помощ”, сподели майката на Искрен Елена Дочева. Тогава телефонът замлъква, майката няма връзка със сина си и през социалните мрежи. Търси приятелката му, с която е бил в Брюксел. „Казва, че последно го оставила на гарата, на някаква северна гара и е имало 7 часа до автобуса му - да се прибира в Германия”, допълни Елена Дочева.

 

На 20 септември от русенската полиция се свързали с брата на Искрен, за да го уведомят за самоубийство. От дирекцията на полицията  в Русе казаха за NOVA, че нямат повече информация по случая. Трябвало само да уведомят роднитите за трагичната кончина. От писмото информацията е получена по линия на Интерпол.  Близките на Искрен са се обаждали в посолствата ни в Белгия и в Германия, но повече информация за случая не получили. „Особеността на случая, че се развива в 4 държави това действие. Става въпрос за България, Белгия, Германия и за Китай, заради това,че е намерен на китайска територия”, коментира Илияна Йорданова, снаха на починалия мъж.

 

Близките са категорични, че няма са спрат да търсят отговори за смъртта на своя син и брат.Недоумяват как Искрен е попаднал в гаража на китайското посолство в Брюксел. Не и че се е самоубил. „Няма начин да не е убийство, не може, той не се е самоубил, аз съм на 100 процента сигурна, на 100”, заяви майката на Искрен.

 

От Външното ни министерство съобщават, че посолството ни в Белгия  работи по случая още от момента, в който е бил получен сигнала. Установен е контакт с местните власти, отправено е запитване към белгийската полиция  за получаване на повече информация и изясняване на обстоятелствата около смъртта. Към момента консулството ни в Брюксел очаква информация от белгийските власти по случая.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8391 |24.09.2019 Смъртта на боксьор с двойна самоличност прераства в скандал (обзор) . 1| 4810 |22.09.2019 Българин загина в планината Олимп . 1| 4562 |20.09.2019 Прокуратурата разследва смъртта на три Белоглави лешояди край Своге . 2| 4817 |18.09.2019 Българин със злато на световното по бокс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads