Реклама / Ads
38| 5447 |28.05.2014 НОВИНИ

И Реформаторите като Бойко: Незабавни избори!

.
„Изборите поставиха ултиматум на правителството да подаде оставка. Тук сме, защото виждаме опит да се пренебрегне волята на избирателите. Никаква „кратка ударна програма“ на Орешарски не може да постигне разрешаване на кризата“, заявяват от РБ в официално съобщение до медиите.
 

От Реформаторския блок настояват за провеждането на незабавни избори и назначаването на служебно правителство, което да спре „всички афери на сегашното правителство и енергийната мафия, а прокуратурата да започне незабавно разследване“.

„Всеки час от продължаващото управление на това правителство задълбочава кризата и нестабилността на страната“, твърдят от формацията.

Според реформаторите именно управляващите са разсрочили дълговете на Ковачки и са избрали консорциум на българската и руската мафия, за да строят „Южен Поток”, в нарушение на европейското право.

„Ограбиха страната и направиха българите още по-бедни, за да могат с откраднатите пари да купуват гласове“, уточняват от РБ.

Същевременно лидерът на „Синьо единство“ Христо Панчугов коментира преференциите, които получи Светослав Малинов от ДСБ, с което измести водача на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева, гарантирайки си място в ЕП.

„Българските избиратели спряха опитите за подмяна на десницата. Преференциалното гласуване в рамките на РБ показа, че хората искат ясно дясно позициониране и създаване на нов модерен десен субект“, категоричен бе той.

„Дали нашите партньори в традиционното дясно ще си вземат поука от този урок зависи единствено от тях. Отговорността оттук-нататък е изцяло в ръцете на лидера в РБ. Според нас е необходимо те да се съобразят със заявената воля на българските избиратели. В ситуация, в която се нагледахме на купен и контролиран вот, да не се съобразят, би било предателство“, обърна се към доскорошните си партньори в блока Панчугов.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 126| 5939 |28.05.2014 Борисов: Седят вътре като болни прасета и се гушат, не знаят какво да правят . 41| 5694 |27.05.2014 Омбудсманът: Държат като роби хората в Бобов дол . 19| 5542 |26.05.2014 Реформаторите: Оставаме заедно, направихме пробив . 4| 5355 |25.05.2014 Петков: Още утре АБВ трябва да се заяви като политическа партия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads