Реклама / Ads
24| 11414 |18.01.2022 НОВИНИ

Режисьорът на „Възвишение“: Стига мрънкане! Северна Македония трябва да е част от ЕС

.
Виктор Божинов
Северна Македония трябва да бъде част от ЕС и Европа, стига с това мрънкане. Трябва да падне ветото на България срещу Северна Македония и да започват преговори за влизане на Македония в ЕС. Така режисьорът Виктор Божинов коментира по Нова Тв разговорите между двамата премиери на България и Северна Македония в Скопие днес.
 

Относно разговорите между България и Северна Македония, имам чувството, че преди известно време България усети силата, че може да прецака още някой и се вкопчи в цялото това нещо. Намерихме много аргументи за това основно в миналото. В исторически план имат доста неща, които могат да се коментират, кога езикът се е формирал в този вид, на кой са Гоце Делчев и Яне Сандански, и така нататък. Всъщност голямата истина за този разговор между България и Македония е кой какво може да си признае от това, което в момента отрича, защото така както ние казваме, че всичко е македонско, така те имат също сериозни причини и едната от тях е това, е наричат България фашистка държава. Какво означава това? Всички знаем, а и ние сме много горди със спасяването на българските евреи, но да не забравяме, 11 000 мисля, че са македонските евреи, които в българската история в крайна сметка стигат до треблинка. Това някак си е удобно да забравяме. Това са аргументи на другата страна, обясни режисьорът на "Възвишение".


Според мен ход напред ще бъде, когато и двете страни започнат да си признаят грешките и да признаят правото на другата страна да греши, тъй като нещата са се развили по определен начин. и наистина в името на това да има самолетна връзка, а не да се пътува до Скопие по тези отвратителни пътища. Бях в Скопие на премиерата "Възвишение", супер беше, даже кебапчета им са по-хубави. Има ключови неща, които са важни и нека да бъдат приети от двете страни, допълни Божинов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5120 |16.01.2022 От днес в Германия важат нови правила за пристигащите от България . 14| 2948 |05.01.2022 Ресторантьори скочиха срещу депутатите: Стига дискриминация! „Зелен сертификат“ за всички или да отпадне . 2| 3305 |04.01.2022 Мика Зайкова: Пари има, стига никой да не ги краде . 7| 2883 |17.12.2021 Ваксините за деца от 5 до 11 години срещу COVID-19 пристигат преди Коледа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads