Реклама / Ads
0| 4439 |10.07.2016 НОВИНИ

Ремонт блокира пътя за Рилския манастир в разгара на сезона

.
Започна рехабилитацията на пътя до Рилския манастир, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура. От 11 юли до 15 октомври ще бъде затруднено движението по път III-107 Рила – Рилски манастир поради извършване на рехабилитация и реконструкция на участъка от км 11+010 до км 30+793, който е с дължина 19,78 км, признават от Пътната агенция. Ремонтът става през летния сезон, когато има най-много туристи, коментират от светата обител, движението до която е силно затруднено, въпреки временната организация на преминаване и сигнализацията.
 

 Основният ремонт на 20-километровата отсечка беше отлаган три години, заради липса на финансиране, припомнят от БНР. Натовареният трафик от коли и автобуси към манастира, който е най-посещаваният от туристи и поклонници обект у нас, създаваше сериозни проблеми в активния летен сезон и през зимата.

Започналата рехабилитация на пътя ще отнеме най-малко три месеца, а финансирането, което е близо 17 милиона лева, е осигурено от ОП „ Региони в растеж“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.Въпреки направената организация на движението и сигнализацията, преминаването на автомобилите е силно затруднено, тъй като има участъци с движение само в едната лента и тежка техника на фирмата-изпълнител. Според игумена на Рилския манастир - епископ Евлогий, няма достатъчна информираност за ремонта, който е започнал в най-неподходящите месеци. Той е предложил в събота и неделя да се прекратяват ремонтните дейности, но това ще наруши срока за изпълнение, заявиха от фирмата.

Епископ Евлогий настоява да се вземат спешни мерки и за пропадналия път от манастира до гроба на Св. Иван Рилски, където продължават активни свлачищни процеси. О т няколко години в първите дни на август поклонници изминават пеша пътя до Рилския манастир, за да отдадат своята почит към светеца.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4381 |09.07.2016 Майки на деца с увреждания блокираха пътя за Созопол . 0| 4587 |06.07.2016 Хиляди украинци блокираха центъра на Киев, искат европейски заплати . 0| 4345 |05.07.2016 Специализациите в болниците са блокирани заради административни пречки . 0| 4790 |05.07.2016 Символът на Лондон - Биг Бен спира за ремонт през 2017 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads