Реклама / Ads
0| 3268 |24.09.2018 НОВИНИ

Ремонти и стеснения по пътищата затрудняват прибирането вкъщи

.
Източник: БГНЕС
Ремонти и стеснения по основните пътни артерии в страната може да затруднят трафика към столицата София днес.
 

За улеснение на трафика ще има две ленти за София на АМ „Хемус” в участъка с виадуктите, които се ремонтират на територията на Софийска област, съобщиха от АПИ.

 

В момента на АМ „Хемус” се ремонтира долното строене на 4 виадукта – при 19-ти км, 33-ти км, при 36-ти километър и при 51-ви км.

 

Заради ремонтните дейности е ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „Витинска река” по път София – Ботевград и път Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ „Хемус” при 47-ми км при пътен възел „Ботевград” и обратно.

 

Строително-монтажни работи се извършват и на две мостови съоръжения на АМ „Хемус” на територията на област Шумен.

 

На АМ „Тракия” поради ремонт на съоръженията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас движението се осъществява двупосочно в платното за София. За улеснение на пътуващите днес ще има две ленти за София и една лента за Бургас.

 

Шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка между Ихтиман и тунел „Траянови врата” от км 45 до км 53, където е въведено ограничение на скоростта до 90 км/ч в двете платна за движение поради неравности на пътната настилка и извършване на ремонтни дейности. 

 

В участъка Чирпан – Стара Загора от км 168 до км 208 от днес се въвежда ограничение на скоростта до 90 км/ч поради неравности на пътното платно.

Ремонтни дейности се извършват и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на АМ „Тракия”. Движението се осъществява двупосочно в платното за Пловдив. Шофьорите могат да използват алтернативни маршрути.

 

За пътуващите от София към Пловдив отбиването е при пътен възел „Церово” на АМ „Тракия” по път Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември, път Лозен – Звъничево – Пазарджик – Мало Конаре – Говедаре, път с. Цалапица до пътен възел „Цалапица” на АМ „Тракия”, и обратно за идващите от Пловдив към София.

 

За улеснение на пътуването през Владая – по път (Е-79), на 24 септември от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин”.

 

Днес от 14 ч. до 20 ч., се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4294 |15.09.2018 Не е война по пътищата, а клане - смята адв. Марковски . 1| 3457 |06.09.2018 Ремонтите в 90 училища няма да приключат за 15 септември . 1| 3506 |06.09.2018 Очаква се натоварен трафик по пътищата заради празника . 4| 3875 |05.09.2018 Приемат промени в Закона за пътищата днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads