Реклама / Ads
14| 10196 |25.04.2018 НАРОДЕН ГЛАС

”Репортери без граници”: Пеевски контролира 80% от медийното разпространение

.
България продължава свободното си падане по отношение на свободата на медиите. Страната ни се намира на 111 позиция в света според проучването на ”Репортери без граници”, като по този показател се нареждаме зад Македония и Боливия.
 

В световната класация на Репортери без граници (РБГ) за свобода на медиите ситуацията в 21 страни е определена като "много сериозна", което е рекордно число.

 

В доклада се посочва, че България продължава да пада в индекса и е на най-ниска позиция от всеки друг член на ЕС.

 

„Въпреки, че в момента България председателства ЕС, е на най-ниско място в индекса от всички страни в Западните Балкани, някои от които са кандидати за членство в съюза. Корупцията и сблъсъка между медии, политици и олигарси е широко разпространено.”

 

Докладът споменава и нереализирания шеф на ДАНС Делян Пеевски и медийната му група "Нова Българска Медийна Група Холдинг“ ЕАД, която с шест издания контролира 80 на сто от медийното разпространение.

 

Разпределянето от правителството на европейски средства за определени медии се провежда с пълна липса на прозрачност, което ефективно ги подкупва да бъдат „по-меки” в отразяването си и изцяло да се въздържат от засягане на някои теми, посочва още доклада. Заплахите и атаките срещу журналистите се засилиха през последните месеци и може да се окаже опасно да бъдеш журналист в България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 41501 |15.03.2018 Борисов нежелан в Белия дом заради корупцията, Цацаров и Пеевски . 9| 24753 |08.03.2018 Люба Кулезич: Властта не смее да си признае, че е зависима от Пеевския модел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads