Реклама / Ads
0| 4154 |21.10.2020 НОВИНИ

Решават дали да пуснат парното в София в края на седмицата

.
Източник: БГНЕС
Говорителят на ”Топлофикация София” Елизабет Павлова обясни, че в момента прогнозата е за затопляне от утре до края на седмицата, така че в четвъртък, когато бъде получена прогнозата за края на седмицата и началото на следващата, от дружеството ще решат дали да бъде включено отоплението в София.
 

За да бъде пуснато парното в столицата, трябва да бъдат изпълнени две условия - три последователни дни със средна денонощна температура под 12 градуса, както и прогноза за трайно застудяване.


По нейни данни към момента са включени около 78 сгради - основно детски градини, училища, болници. Има 34 офис сгради, които са поискали предварително включване на отоплението, както и няколко жилищни сгради - еднофамилни къщи.


Сменят старите топломери с дистанционни от следващата седмица, съобщи БНТ. От "Топлофикация София" поясняват, че новите уреди ще могат да се плащат разсрочено. Обмисля се стоков кредит за разсрочено плащане до 10 години.


Ще се сменят само тези, които са с изтекъл срок или са повредени или стари. Подмяната трябва да приключи до 2027 година.


Павлова посочи, че до 2027 г. трябва да бъдат подменени всички уреди за дялово разпределение с такива, които имат модул за дистанционно отчитане, така че да може да се премине към ежемесечен отчет и ежемесечни реални сметки за отопление и за топла вода.


От 25 октомври, ако на някои от потребителите топломерите са стари или повредени, трябва да ги подменят с такива, които имат модул за дистанционно отчитане.


Павлова обясни, че всяка сграда може да се обърне към своя топлинен счетоводител, за да провери кога изтича срокът на монтираните топломери и да направи разчет кога да бъдат подменени уредите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4696 |20.10.2020 Експертни съвети решават за маските на открито . 9| 5765 |20.10.2020 Петър Бояджиев: Уравнения не се решават с националните носии върху торбата с ла..а, която сме поставили за министър на отбраната . 30| 15738 |15.10.2020 Скандалите на Борисов в чекмедже. Видео изброява: БарселонаГейт, АпартаментГейт... . 2| 6402 |13.10.2020 Венелина Попова: Лечението на пациентите зависи от това дали са бедни или богати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads