Реклама / Ads
50| 7947 |22.07.2023 НОВИНИ

Ресторантьори гневни на клиента, платил 490 лв. за три пържоли. Искат да го съдят

.
Източник: БГНЕС
Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията обявиха, че ще потърсят отговорност по съдебен път от клиента, който през седмицата се оплака, че е платил 490 лв. за три пържоли в ресторант във Варна.
 

От браншовите организации изпратиха съобщение до медиите, в което отбелязват, че мъжът се е опитал да навреди на ресторанта, за да "получи своята минутка слава". Те изтъкват, че за всеки един подобен случай в бъдеще също ще завеждат дела.

 

Гореспоменатите организации посочват в позицията си, че реакцията на медиите, отразили случая, е антиреклама за българския туризъм. Според тях "някои медии участват в своебразно състезание по очернянето на летния ни сезон".

 

Налице е оплакване и от Комисията за защита на потребителите (КЗП). Вчера от КЗП информираха, че извършват проверка в ресторанта във Варна, като уточниха, че са установени няколко нарушения. От комисията допълниха, че ценоразпис за 100 г., какъвто е случая с пържолите, е допустим само за много скъпи екзотични риби и други, които клиентът може да види на живо и са въпрос на индивидуална оферта към потребителя.

 

"Настояваме за незабавно прекратяване на проверката срещу заведението и обявяването на практиката за продажба на скъпи храни за напълно стандартна и лоялна. Настояваме за извинение от директора на КЗП за твърденията, споделени в национален ефир, уронващи престижа на целия бранш", пишат от организациите.

 

Те изтъкват освен това, че ресторантьорският бранш не може да носи отговорност за липсата на образование и култура на хранене у някои клиенти.

 

"Имаме достатъчно служители, които могат да отговорят на въпросите на нашите клиенти, стига те да имат нужния интелект, за да попитат", заключват браншовите организации.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 17907 |26.06.2023 Хотелиери и ресторантьори сигнализират за генерирането на психоза и отказ от резервации по Черноморието . 0| 2904 |04.05.2023 Гневни израелци блокираха ключови пътни артерии в страната в знак на протест срещу съдебната реформа . 8| 3275 |19.04.2023 Алибегов: Ресторантьорите са против увеличаване на ДДС . 6| 3507 |17.03.2023 Ресторантьорите притеснени от фалити, ще има ли скок на цените?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads