Реклама / Ads
1| 4031 |13.08.2021 НОВИНИ

Ревизията на Румен Спецов включвала период, в който той не е нито управител, нито собственик

.
Румен Спецов
Задълженията и ревизията на фирмата „Гранекс Трейдър“ включват период, в който назначеният от служебното правителство шеф на Националната агенция за приходите Румен Спецов не е бил нито неин собственик, нито неин управител. Това стана ясно от изказване на министъра на финансите Асен Василев от парламентарната трибуна в отговор на въпрос на народния представител от БСП Георги Кадиев за данъчните задължения на фирмата.
 

Министърът обаче не успя да посочи кога точно е бил издаден ревизионният доклад и било ли е това по времето, когато фирмата е била на Спецов.

 

„Румен Спецов видял ли е този доклад и продал ли е дяловете си в „Гранекс Трейдър“ преди самата ревизия“, попита Кадиев.

 

„Ревизията започва през 2015 г., т.е. два месеца след като купува фирмата, Спецов влиза в ревизия, а я продава през април 2016 година“, посочи служебният финансов министър.

 

На 17 юни 2016 година е подаден ревизионният акт. Той не можа да каже кога е даден ревизионният доклад и на кого, но повтори, че е абсурдно някой да се страхува от ревизия на периоди, в които не е бил управител.

 

Асен Василев обясни, че е сезирана прокуратурата, за да направи и тя проверка.

 

Преди два месеца министърът заяви, че ще освободи Спецов от поста, ако проверка установи, че е продал фирмата си през 2016 г., знаейки, че срещу нея тече данъчна ревизия и че ще нанесе щета на бюджета. Бившата фирма на Румен Спецов – „Гранекс Трейдър“, натрупва огромни задължения към бюджета малко след като той я продава на малоимотно лице с криминални прояви през април 2016 г. Дължимата сума е 1.1 млн. лв. и вече около 5 години тя не е платена. Ако не бъде платена в продължение на още 10 години, тя ще бъде отписана като несъбираема.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4353 |12.08.2021 Със сигнали за нарушения в горските стопанства се захвана Комисията по ревизията . 58| 48083 |03.08.2021 Кирил Петков: Правете си коалиционните срещи, говорете си, но вижте бюджета. Румен Радев се справя идеално . 34| 6063 |02.08.2021 Борисов: “Кръстникът” Румен Радев направи така, че държавата да изпадне в хаос . 1| 4426 |30.07.2021 Проф. Румен Гечев, БСП: Ще поканим на среща кандидата за премиер Пламен Николов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads