Реклама / Ads
1| 4171 |14.04.2015 НОВИНИ

Ревизоро: Две неработещи институции не правят трета работеща

.
Емил Димитров – Ревизоро от Патриотичния фронт Източник: Булфото, архив
От две неработещи институции не може да стане трета работеща. Оповести се, че седем-осем месеца по четири камиона преминават, на практика имаме укрита информация, подменени документи, самите митничари, които участват в канала, отказват да съдействат.
 
Това коментира пред БНР бившият данъчен №1 - Емил Димитров – Ревизоро, сега от Патриотичния фронт, във връзка с предложението на премиера за сливане на НАП и митниците.

Ваньо Танов не успя да ликвидира контрабандата, но е на път да ликвидира администрацията. Разбираеми са и нервите на премиера. Всичко това, което се случва е в рамките на неговия мандат, и би могъл да бъде обвинен, че участва в цялата работа. Ще стане това, което премиерът е решил, защото той в момента има мнозинство, но аз мисля, че трябва да се даде последен шанс на митническата администрация да заработи, коментира депутатът от ПФ.

Колегата му от РБ Димитър Танев счита, че идеята е добра, но не бива това са да се прави прибързано. Не мисля, че е възможно в рамките на няколко дена да се поправи каквото и да било, каза Танев и допълни: Този срок, който премиерът даде до утре, е само да се даде старт на мерките, които са предвидени в правителствената програма и от друга страна, да е ясен сигнал, че не може да се случва по няколко тира да минават на ден контрабандни цигари.

Това е огромен удар върху бюджета, посочи Танев. До края на годината не е реалистично, че ефективно може да се работи за сливането на двете агенции, коментира той. Според него човешката намеса трябва да бъде минимизирана, както и да се вложат повече технически средства в контрола.

Според социалиста Георги Кадиев самата идея за сливането е отдавна, още от 2004-2005 година, но това не означава, че е добра идея.

Това ще разбие системата, вместо да я оздрави, каза той и добави: Като технология на събиране, като култура, като човешки фактор - са толкова различни, да не говорим за информационните им системи, които нямат нищо общо. По-голямата система, която е НАП с 8000 служители, ще изяде по-малката Агенция "Митници" и като си отидат качествените хора - кой ще събира мита! Истинското сливане означава да слееш функции, да слееш информационни системи. Това сливане в момента създава контрабанда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5339 |02.04.2015 Ревизоро: Трябва да се заградим, почвайте оградата на границата . 3| 4822 |28.03.2015 Ревизоро: Всичките ми врагове са измрели . 0| 4315 |15.03.2015 Превозвачите излизат на протест, институциите не ги чуват . 44| 10313 |14.03.2015 Едвин Сугарев: КТБ е фалирана изкуствено с помощта на институциите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads