Реклама / Ads
1| 4332 |14.02.2020 НОВИНИ

Ревизоро: Нарушения има. Ще има и наказания за пернишките предприятия

.
Емил Димитров - Ревизоро
В Перник започна поредно надлъгване между предприятията и МОСВ заради проблемите с потреблението на вода от яз. “Студена”. Така новият еко министър Емил Димитров - Ревизоро. коментира новата порция скандали в града.
 

След проверка на Басейнова дирекция стана ясно, че има нарушения на забраната за използване на вода за небитови нужди от водоема от някои предприятия в миньорския град. Става дума за ВиК-Перник и предприятия, свързани с името на Ковачки. МОСВ обяви,че ще има санкции за нарушителите, но от ВиК опровергаха твърденията, че са използвали вода за промишлени нужди.

 

"Условието беше да имат отделен водомер за питейна вода или такава да минава през нормалния водомер, но само за питейно-битови нужди", поясни Димитров. Той подчерта, че черпенето на вода от "Студена" е било спряно, защото те имат собствени водоизточници. Оказа се, че единият водомер пропуска. Има количества. Какво оспорваме? Сега започваме на чия територия бил водомерът”, увери Димитров и заяви категорично - наказания ще има.

 

Екоминистърът посочи, че "Стомана" са използвали 670 куб. м. вода и заяви, че проблемът не е толкова сериозен, но на фона на кризата в Перник не е трябвало да си го позволяват.

 

"За водомера на "Топлофикация" съм склонен да вярвам, че коранът не е затворил добре. Литрите при тях са малко. Не са литри, с които могат да се къпят денонощно", подчерта той.

 

"Там върви поредното надлъгване – има водомер, ама той не е на моя територия. Сега, да ги карам да си правят на тяхна територия ли? Това се случи в Бобов дол - нямаха изобщо водомер, поставиха си водомер. В "Стомана" – единият водомер изпуска, другият също. Там са установени количества", заяви още Ревизоро.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4198 |14.02.2020 ВиК-Перник: Нарушения на забраната няма! Не е подавана вода за индустрията. . 11| 5323 |06.02.2020 Инспекторатът не открил нарушения на съдия Миталов, Съдийската колегия се събра извънредно . 8| 4218 |26.01.2020 Ще спрат ли зверствата по-строги наказания за непълнолетни, извършили тежки престъпления? . 11| 5779 |20.01.2020 Емил Димитров-Ревизоро: Ако бяха ме направили по-рано... И сега ще оправим нещата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads