Реклама / Ads
1| 8630 |16.08.2016 НОВИНИ

Ревизоро: Оставките в „Гранична полиция“ спасяват министъра

.
Емил Димитров-Ревизоро
Оставките в ГД „Гранична полиция“ след скандала с поръчката за транспорт на граничари, спечелена от фирмата на трафикант на бежанци, са замитане на следи, „за да не се стигне до министъра“. Това коментира депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров – Ревизоро в предаването „Тази сутрин“ по bTV.
 

Ако наистина става въпрос за недоглеждане, както обясни премиерът Бойко Борисов, „това недоглеждане означава, че един автобус със съпроводителни документи, че има договор с „Гранична полиция“, може да кара бежанци накъдето и когато си иска“, коментира той.

 

Според него е възможно шефовете на „Гранична полиция“ да не са знаели кой стои зад фирмата, но се оказало, че тя дори не е дала най-ниската оферта, а и предвид големия риск, който тази сделка крие, именно оставките са мярката, която трябваше да се случи.

 

Запитан дали смяната на шефа на „Гранична полиция“ няма да е само изпускането на парата, той отговори: „Замита следи, за да не се стигне до министъра, т.е. всичко приключва там, те са били длъжни да знаят, министърът не е виновен“.

 

Според Димитров границата не се пази добре, защото, ако се беше така, нямаше да има задържани 2000 души в София, например, и нямаше да се налага да правим временни и мобилни КПП-та.

 

Оградата на българо-турската граница не е довършена, въпреки че миналата година в Народното събрание беше взето специално решение без търг и обществена поръчка да се тръгне по най-бързата процедура, като специален обект, припомни той. „Година и половина оградата не е довършена. Унгария направи 1000 км граница, ние не можем една малка граница да направим. Даваме 1 млрд. лв. за отбраната, имаме поделения, които в случай на война ще копаят окопи, понтонери, разминирания и т.н. Нека тези хора да отидат и да потренират малко. Какво пречеше военните да довършат оградата през лятото?“, попита той.

 

По думите на Димитров помощта от „Фронтекс“  е недостатъчна. „Трябва да си искаме от Европа пари, защото пазим Европа“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4517 |30.05.2016 Шефът на БНР поиска оставките на ръководството, те отказаха . 0| 4876 |23.04.2016 Прошков за оставките в ГЕРБ: Сигнал, и след сигнала - пушек . 0| 4476 |22.04.2016 Фандъкова готова да иска оставките на целия Център за градска мобилност . 0| 5681 |06.04.2016 Ревизоро: Не искам държавата да губи милиони от ракия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads