Реклама / Ads
11| 7265 |28.02.2019 НОВИНИ

Ревизоро за бизнеса с горива: Покрай изборите ще се прощава на този или онзи от спонсорите

.
Емил Димитров Източник: БГНЕС
Има ясно заявена воля за промяна, притеснявам се обаче, че покрай изборите ще се тръгне да се прощава на този и онзи. Обикновено тогава е или ”да утрепем спонсорите на опозицията”, или ”да защитим нашите спонсори”. Това заяви Емил имитров - Ревизоро.
 

Дано заявените от премиера мерки да не са предизборна кампания и пропаганда. Ако се случи това, което се случи при цигарите, ще е добре, но едно е да сложиш камери в трите фабрики за нелегални цигари, друго е да сложиш в 111 митнически склада за горива, каза още депутатът.

 

Депутатът се опасява, че покрай предстоящите избори натискът върху сивата икономика, която се оценява на над милиард лева, може да отслабне.

„Когато имаш 1 милиард сенчеста икономика – парите стигат за всички и да си намериш кой да ти прокара закон, и кой да ти спре закон. И да платиш на данъчен, на митничар. Натискът е толкова голям, че на границата като застанат цистерните, служителите казват: „ако го проверя, ми е последният работен ден”, посочи Ревизоро. „Те са подложени на голям натиск и корупционен, и институционален”.

 

Трябва да има списък на регистраните търговци на горива. Това каза още пред Нова телевизия  председателят на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата Емил Димитров-Ревизоро.

 

Този регистър досега трябваше да е влязъл в сила, да е ясно, че всички вписани са легалните, другите – не, и да внимават, добави той.

 

Той потвърди данните, че през миналата година е разкрита продажба на 5 млн. литра нелегални горива, което е 166 цистерни.

 

Трябва да видим откъде е дошло, кой го е докарал и повече да не влиза. Затова трябва да има регистър и ясни правила за работа, подчерта Димитров.

 

Димитров коментира и откритото некачествено гориво в бензиностанции на лидера на партия „Воля” Веселин Марешки.

 

Марешки не се занимава с внос. Знам откъде зарежда. Напоследък горивата му са от нормален вносител. На неговите бензиностанции горивата са не по-лоши от навсякъде. Няколкото случая, в които беше заловено нередовно гориво са защото то дойде от некачествен склад, поясни Ревизоро.

 

Всички търговци купуват горива от складовете. Големите вериги са непрекъснато под контрол, подчерта Димитров.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5270 |15.02.2019 Радулов: Хората по морето са уплашени за бизнеса си . 12| 11729 |11.02.2019 Владо Береану за Фрог: Един човек се опитва да убие Гебрев заради бизнеса му . 5| 3750 |04.02.2019 Ревизоро: Целта на Закона за горивата е да се съберат повече пари . 28| 5415 |29.01.2019 Борисов на срещата с бизнеса: В България никнат заводи, имаме ръст на инвестиции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads