Реклама / Ads
11| 4539 |07.04.2023 НОВИНИ

Риалити по прокурорски: Пуснаха нова порция чатове, разследват журналист от “Биволъ” за част от ОПГ

.
Нова порция чатове разпространи прокуратурата и оповести, че разследва ОПГ, целяло да отстранява висши магистрати и полицейски служители. В сюжета на поредния епизод от сагата са включени журналиста Димитър Стоянов от сайта “Биволъ”, Цветан Василев, Бойко Рашков и криминални лица.
 

Това е продължението на сценката, която прокуратурата спретна няколко дни преди изборите. Тогава на пресконференция обвинението представи “доказателства”, в които се споменават “Цецо от Белград”, “Кирчо и Кокорчо” и др. Припомняме, че ставше дума за намерени списъци на магистрати, които са преминали към други структури след закриването на специализираното правосъдие. Листите бяха открити при акция срещу Дилиян Георгиев. Впечатление тогава направи, че тези доказателства нямаха белези за автентичност. 

 

Според обвинението на пресконференцията са били представени “част от събрани доказателства, от които се установява, че лица, обект на разследвания, подсъдими и други провеждат срещи и разговори с цел организиране на кампания в САЩ, в страни членки на Европейския съюз и на територията на страната по дискредитиране и затрудняване дейността на правоохранителните органи, в т.ч. предприемането на действия, които биха довели до компрометиране и отстраняване на висши магистрати и полицейски служители”. 

 

Беше представено и съдържанието на два броя флашпамети, съдържащи  звукови файлове, представляващи разговори между следните лица - Дилиян Георгиев, Красимир Каменов - Къро, Овидиу Семенеску, както и лицето “Митко BIRD“, вероятно отнасящо се за журналиста Димитър Стоянов. Всъщност обвинението не спира до тук с внушенията. Името на Стоянов е споменато и в днешната порция доказателства, разпространени от прокуратурата. 

 

Разпространена е писмена комуникация от м. март 2022 г. между Дилиян Георгиев и “Митко Бивол“. Според държавното обвинение “вероятно” става дума за “Димитър Стоянов”. Разпространена е и комуникация между Дилян Георгиев и “Калин”, като “вероятно”, отново посочват от обвинението, става дума за Калин Едрев. 

 

Всички снимки могат да бъдат видяни тук. 

 

От ДАНС е изискана информация за притежавани от лицата банкови сметки, движимо и недвижимо имущество в чужбина, като за целта проверката следва да се извърши по линия на международното сътрудничество, с цел придобиване на значими за разследването факти и обстоятелства.


В хода на разследването е отправена нова заплаха по отношение на магистрат, работещ по случая, за което е уведомена Главна дирекция “Охрана“ при Министерство на правосъдието. На Главна дирекция “Национална полиция“ е възложено установяването на лицата, отправили заплахата, съобщават от обвинението.

 

Друго досъдебно производство е отделено за организирана престъпна група за извършване на убийства. Отделянето е във връзка със събрани доказателства за дейността на престъпната група, като с ГДНП-МВР се провеждат съвместни действия по разследването с цел установяването на съпричастността на участници в групата към пет убийства и един опит за убийство, извършени в дълъг период от време.


По наказателните производства прокуратурата е възложила отделни действия и на КПКОНПИ и НАП.


Назначена и изготвена е техническа експертиза на телефон, ползван от обвиняемия Дилиян Георгиев. Същата установява наличието на активна комуникация през мобилни приложения на обвиняемия  с подсъдимия Цветан Василев, както и с лицата Димитър Стоянов и Калин Едрев и други.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 3271 |06.04.2023 Риалити по руски: Унижавай несъгласните, за да страхуваш обществото . 13| 10006 |06.04.2023 Жестокост! Майката на Биляна Петрова почина, от затвора не я пуснаха да се сбогува . 7| 3548 |30.03.2023 Крайнодесни депутати напуснаха австрийския парламент заради реч на Зеленски . 0| 2897 |27.03.2023 Пуснаха пощенска марка по повод 110-годишнината от Балканските войни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads