Реклама / Ads
5| 6389 |05.11.2020 НОВИНИ

Родители към Борисов: Върнете гимназистите, имат нервен срив

.
Източник: БГНЕС
Родители на ученици, обучаващи се в гимназиалния етап на образование, отправят отворено писмо в подкрепа на присъственото обучение на гимназистите.
 

"Следим със загриженост усложняващата се обстановка около пандемията от COVID-19.Разбираме сериозността на ситуацията, в която се намираме, и подкрепяме усилията за опазване на здравето и живота на нашите учители, на децата ни и на всички граждани на Република България, заявяват родителите.

Единствено учениците в гимназиален етап следва еднозначно и безапелационно да преминат в обучение в електронна среда от разстояние

 

Обявените през последните дни намерения на МОН са тези гимназии, които се намират в т.нар. червени зони, да продължат с онлайн обучението. За значителна част от училищата това на практика означава неопределено дълъг период, в който учениците няма да могат да се върнат в класните стаи", заявяват родителите.

Нереалистично е да се очаква това да промени хода на пандемията. Същевременно за тези 5 процента подобна мярка е съществена и води до значителни негативни последствия, е мнението на родителите.

 

"Нашите наблюдения над децата ни, които вече бяха в дистанционна форма на обучение през миналата учебна година, показват, че обучението в електронна среда от разстояние е ефективно за ограничен период от време - 2-3 седмици.

Многото часове пред екран /около 10 часа дневно - като се включат и домашните задания/ водят до допълнителни негативни последствия върху здравето на децата - разстройства на зрението, проблеми с опорно-двигателния апарат, нервно-психични разстройства.

 

Липсата на общуване с връстници в по-дългосрочен план, над 2-3 седмици, води до апатия и понякога до депресия. Същите тези деца през изминалата учебна година вече преминаха дълъг период на електронно обучение.

 

Искрено се надяваме, че МОН и МЗ ще преразгледат позицията си и ще осигурят на децата ни полагащия им се по право достъп до качествено и истинско образование", изразяват увереност родителите на гимназисти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 9501 |04.11.2020 Петър Бояджиев за Борисов: В ЕС няма друг такъв наглец премиер . 17| 4397 |29.10.2020 Лъчезар Борисов: Лидери сме в ЕС по финансова стабилност, имаме първия рационален бюджет . 22| 6750 |28.10.2020 Радев с реплика към Борисов: Достоверността на твърденията му са под въпрос . 50| 5852 |28.10.2020 Борисов: Спазвайте карантината, ние не сме богопомазани като Радев /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads