Реклама / Ads
18| 8500 |28.09.2012 НОВИНИ

Роднини на убитите 6 младежи в Симеоновград бесни на шофьора, не помнел нищо

.
Данаил Георгиев (вляво) и братовчед му Живко
Роднини и приятели на загиналите 6 момчета и момичета на Великден миналата година в Симеоновград ще пишат до главния прокурор Борис Велчев. Те са потресени от активните опити шофьорът убиец Данаил Георгиев да бъде изкаран невинен чрез изявления по медиите.
 
Те щели да настояват за нова медицинска експертиза в София или дори от лекари от чужбина, които да установят дали наистина Георгиев не помни нищо от онзи злополучен ден.
 

Имам амнезия, да. Нищо не помня от целия ден. От предния ден... може и да си спомня. Но сега не мога да кажа какво съм правил преди. Нямам никакви спомени. Така Данаил Георгиев, прегазил шестима младежи в Симеоновград на Черния Великден преди година, обясни своята невинност пред Нова телевизия.

“През нощта не мога да кажа какво се е случило, защото нищо не помня. От целия ден нищо не помня, всичко ми се губи. От сутринта не помня”, разказва младежът.

“Трябва да ми докажат, че съм виновен. Ще понеса това наказание, но да ми докажат”, настоява той и допълва: “Всеки може да каже – ти си виновен. Но я го докажи”.

Майката на Данаил е категорична: “Всичко е прикрито за тази катастрофа. Като са го видели, че е най-зле, са решили да го набедят и да кажат, че той е карал”. Тя обаче не обяснява кои са „те”.


“Той ми е син, аз не мога да се откажа от него. Няма как да го оставя. Господ ще ме съди, ако го оставя. Който е на моето място, ще направи същото”, категорична е майката на Данаил.

Пет месеца след катастрофата в Симеоновград, при която загинаха 6-има тийнейджъри, дознател Емилия Янева връчи на 23-годишния Данаил Георгиев постановлението за привличането му като обвиняем. То е по чл. 343 от НК и предвижда наказание от 3 до 10 г., а в особено тежки случаи до 12 г. затвор за причинена смърт при пътно произшествие по непредпазливост.

“Безкрайно съжалявам за всичко, което се е случило. Моите искрени съболезнования на родителите на загиналите. Никой не е искал това да стане, така е станало”, казва тогава Данаил.

“И спътници, и очевидци са категорични, че автомобилът е бил управляван именно от обвинения днес, казва наблюдаващият делото прокурор Павел Жеков.

 

С тежки осъдителни присъди през май 2012 г. приключи на първа инстанция делото за жестоката катастрофа. Окръжният съд в Хасково призна за виновни и двамата подсъдими - Данаил Георгиев, който пиян е шофирал автомобила и Живко Желев, който му го е предоставил. Георгиев е осъден на 12 години затвор, 15 години без книжка и да плати 2504 лева разноски по делото. Присъдата на Желев е 10 години затвор, 13 години без книжка и да заплати 1 454 лв. за разноски по делото.

На 23 срещу 24 април м.г. в Симеоновград, автомобил Опел "Вектра" помита на тротоар в града група младежи. В резултат на удара загиват шестима, а други двама са ранени. Следва тежко разследване, което трябва да покаже кой от пътувалите в колата младежи е шофирал – 23-годишният Данаил Георгиев, който е тежко ранен и след удара е открит на задната седалка или братовчед му Живко Желев.

Данаил сега твърди, че не помни нищо и че е много вероятно да не е карал. Майка му пък твърди, че нарочно се прикрива шофьора. Може й да е права. Живко Желев няма амнезия – да си признае ако е карал той. Но не го прави. Тогава съдът трябва да отсече ясно и категорично. Шест погубени млади живота очакват възмездие...

Шестте жертви

 

 

20 минути преди Великден тази година Данаил Георгиев премаза Яница Бойчева (18), Мелин Зеид (17), Трифон Трифонов (18), Красимир Николов (17), Георги Георгиев (19) и Евгени Атанасов (18).

 

Майката на Георгиев е категорична, че ще го защитава докрай, защото е неин син и така повелява Бог. Какво да кажат майките на убитите 6 момичета и момчета? Те кого да защитават и какво казва на тях Бог?

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6398 |27.09.2012 Четирима младежи загинаха в зверска катастрофа край Враца . 6| 5968 |18.09.2012 Двама младежи загинаха при жестока катастрофа . 26| 6149 |26.08.2012 Борисов: Роднините на моряците няма за какво да ми се сърдят . 31| 5702 |20.08.2012 Роднини на задържаните моряци: Бойко, помагай!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads